Is de naam van jouw hond of kat populair?

Max weer de populairste hondennaam. Simba populairste kattennaam

Max is op dit moment de populairste hondennaam. Voor de kat is dat Simba. Dit blijkt uit de jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 5 van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg. De grootste huisdierverzekeraar van Nederland houdt het onderzoek sinds 2006.

Hond 2015 Kat 2015
1. Max (2) Simba (2)
2. Pip (-) Tommy (4)
3. Bella (-) Boris (-)
4. Diesel (5) Max (-)
5. Lola (1) Gizmo (-)

Tussen haakjes staat de positie van vorig jaar.

hond-en-kat-gebit  Max bij de Hond weer terug op 1

De naam Max heeft altijd in de Top 5 gestaan, maar sinds 2011 niet meer op de 1e plaats. Vorig jaar zat de populariteit van Max met een 2e plaats al in de lift en dat wordt dit jaar bevestigd met de nummer 1 positie. Of de populariteit van de formule 1 coureur Max Verstappen daar nog van invloed op is, is onbekend.

Populariteit van Tijger(tje) definitief voorbij?

Het lijk erop dat de populariteit van Tijger(tje) als kattennaam definitief voorbij is. Vorig jaar zat de daling er al in en dit jaar is Tijger(tje) definitief uit de top 5. Simba is een oude bekende, stond in 2008 ook al op de 1e plaats en is nooit uit de Top 5 geweest.

Nieuwkomers ook blijvertjes?

Het is nog te vroeg om te zeggen of de nieuwkomers zoals Pip en Bella ook blijvertjes zullen zijn. In de analyse over de jaren heen zijn Max en Tijger(tje) namelijk nog steeds de populairste namen.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!