DENK gaat samenwerken met de Haagse Partij van de Eenheid (PvdE).

DENK gaat samenwerken met Haagse partij oud-PVV’er Arnoud van Doorn

‘Partijen met islamitische grondslag’ sluiten niet-aanvalsverdrag

DENK gaat samenwerken met de Haagse Partij van de Eenheid (PvdE). Dat zegt oud-PVV’er Arnoud van Doorn die nu in de gemeenteraad zit voor de islamitische PvdE tegen Omroep West. De partijen hebben een niet-aanvalsverdrag gesloten, volgens Van Doorn.

Niet-aanvalsverdrag

De partijen hebben ene niet-aanvalsverdrag gesloten. De samenwerking is volgens Van Doorn gekomen uit de behoefte ‘om als partijen met islamitische grondslag eenheid uit te stralen’. “We hebben op hoofdlijnen dezelfde visie. Daarom willen we elkaar niet in de wielen rijden.’ DENK zal niet meedoen aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, de PvdE ziet af van deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar. “Wij hebben een soort gentlemen’s agreement gesloten, een mondelinge afspraak.”

Van Doorn werd eind 2011 uit de Haagse PVV-fractie gezet omdat hij als penningmeester privé-betalingen deed met fractiegeld. Later bekeerde hij zich tot de islam en werd gemeenteraadslid voor de PvdE. Van Doorn werd vorig jaar veroordeeld voor het lekken van gemeentelijke stukken en de verkoop van softdrugs aan minderjarigen.

TPO heeft DENK om een reactie gevraagd maar vooralsnog niets gehoord.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!