Islamisering zet door! Almere krijgt nog een haattempel!

Bouw Ahmadiyya moskee begonnen.

De eerste heipalen van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Almere zijn vrijdag de grond ingegaan. Een bijzonder moment voor de aanhangers. De komst van de de haattempel had namelijk nogal wat voeten in aarde.

Plan was er al jaren geleden
Ruim vijf jaar geleden begon de zoektocht naar een geschikte locatie in Almere. Uiteindelijk werd die gevonden in het Cascadepark Oost in Almere Poort. Na het verkrijgen van de benodigde vergunning was het lastig een aannemer te vinden die de haattempel wilde bouwen. Volgens een woordvoerder van de haattempel kwam dit vooral omdat aannemers het druk hebben, niet alle aannemers een haattempel kunnen bouwen en de Ahmadiyya gemeenschap niet heel erg bekend is.

Ahmadiyya is kleine Moslim Gemeenschap
De Ahmadiyya moslimgemeenschap telt landelijk zo’n 1.500 leden. In Almere zijn dat er 35. Het gaat om een hervormingsgezinde stroming binnen de islam. De volgelingen geloven dat hun stichter Mirza Ghulam Ahmad de verlosser is die profeet Mohammed had voorspeld.

Gebedshuis staat open voor iedereen
Het gebedshuis in Poort gaat ook ruimte bieden aan de aanhangers uit de omgeving. Het gebouw heeft plek voor maximaal 100 bidplaatsen. Ook staat de haattempel open voor alle Almeerders, ongeacht hun geloof. “Iedereen is welkom”, aldus woordvoerder Azhar Naeem. Begin 2017 moet de haattempel de deuren openen.

Iedereen is welkom in deze moskee ook de heer Toon van Dijk – ik nodig hem hierbij al uit voor de opening. https://twitter.com/toonvandijk_pvv/status/779251931403395072 

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!