Islamitische aanslagen

Wij hebben even een overzicht voor jullie. Dit zijn aanslagen gepleegd door islamitische terreur organisaties en alleen nog maar van dit jaar! Het jaar is nog zo jong. Waar gaat dit eindigen? Dit zijn aanslagen gepleegd door IS, de Taliban, Al-Shabaab, Boko Haram, Al Qaida, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina en de Houthi-rebellen!

doden-aanslag-islamitische-staat-in-sinai

1 januari – Bij een aanslag op een restaurant in de Afghaanse hoofdstad Kabul eisen 2 doden. De taliban eisen de aanslag op.
1 januari – Een aanslag in Mogadishu eist 3 doden. Hij wordt opgeëist door Al-Shabaab.
3 januari – Bij een zelfmoordaanslag in de Iraakse stad Tikrit vallen 15 doden en 22 gewonden. IS eist de aanslag op.
4 januari – Een grote explosie in de Afghaanse hoofdstad Kabul vallen zeker tien doden. De taliban eisen de aanslag op.
7 januari – Bij een aanslag op een trainingscentrum voor agenten in Zlitan vallen tientallen slachtoffers. Ten minste vijftig mensen komen om het leven. Meer dan honderd mensen raken gewond. IS eist ook deze aanslag op.
7 januari – Een aanslag in Caïro eist 1 dode. Opnieuw is IS verantwoordelijk.
7 januari – In de Amerikaanse stad Philadelphia wordt een agent beschoten, er valt 1 gewonde. IS eist deze aanslag op.
8 januari – Bij een aanslag op een hotel in de Egyptische badplaats Hurghada worden 3 toeristen neergestoken. De aanslag wordt opgeëist door IS.
11 januari – Bij een aanslag op een winkelcentrum in de Iraakse hoofdstad Bagdad vallen 18 doden en 50 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door IS.
12 januari – Bij een bomaanslag in de Turkse stad Istanboel vallen 11 doden (10 Duitsers en een Peruaan). De aanslag wordt opgeëist door IS.
13 januari – Bij een aanslag op een moskee in het noorden van Kameroen vallen zeker tien doden en tientallen gewonden. Boko Haram eist de aanslag op.
13 januari – Bij een aanslag bij het Pakistaanse consulaat in de Afghaanse stad Jalalabad komen zeker twee mensen om het leven. De taliban eisen de aanslag op.
14 januari – Aanslagen in Jakarta, Indonesië eisen 7 levens. De aanslag wordt opgeëist door IS.
15 januari – Aanslagen in Ouagadougou, Burkina Faso eisen 27 levens. De aanslagen worden opgeëist door Al Qaida in de Islamitische Maghreb.
15 januari – Bij de aanval van op een legerbasis in Somalië worden zeker 180 Keniaanse soldaten gedood. De aanslag wordt opgeëist door Al-Shabaab
16 januari – In de Syrische provincie Deir-es-Zor vallen zeker 300 doden.
17 januari – Bij een aanslag in de Afghaanse stad Jalalabad vallen zeker 14 doden en 13 gewonden. De taliban eisen de aanslag op.
18 januari – Bij twee zelfmoordaanslagen in de Kameroense stad Mayo Tsanaga vallen 5 doden. De aanslag wordt opgeëist door Boko Haram.
20 januari – Bij een aanslag in het noordwesten van Pakistan vallen 20 doden en 51 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door de taliban.
21 januari – In Caïro worden bij een bomaanslag op een huis nabij de piramiden van Gizeh 6 politieagenten en 3 anderen gedood. De aanslag wordt opgeëist door IS.
21 januari – Bij een dubbele zelfmoordaanslag bij een hotel en een restaurant in de Somalische hoofdstad Mogadishu vallen zeker 20 doden. De aanslagen worden opgeëist door de jihadistische organisatie Al-Shabaab.
27 januari – Een Nederlander pleegt een aanslag op de president van Jemen waarbij zeker 7 doden vallen. De aanslag wordt opgeëist door IS.
31 januari – Bij een aanslag in Dalori vallen 85 doden en 135 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door Boko Haram.
31 januari – Twee zelfmoordaanslagen nabij het Tsjaadmeer kosten 3 levens, er vallen nog 86 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door Boko Haram.
31 januari – Bij een drievoudige aanslag in Damascus vallen minstens 45 doden en 110 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door IS.
1 februari – Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul vallen zeker 20 doden (waaronder de dader). De aanslag wordt opgeëist door de taliban.
3 februari – Een aanslag in Jeruzalem eist 4 doden. Er vallen 2 gewonden. De aanslag wordt door het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina opgeëist.
6 februari – Bij een zelfmoordaanslag in het zuidwesten van Pakistan komen zeker tien mensen om. Zeker veertig anderen raken gewond. De taliban eisen de aanslag op.
8 februari – Bij een zelfmoordaanslag op een bus van het Afghaanse leger in de noordelijke provincie Balch komen drie militairen om het leven. Achttien andere soldaten raken gewond. De aanslag wordt opgeëist door de taliban.
17 februari – Bij een aanslag in de Turkse hoofdstad Ankara vallen 18 doden en 45 gewonden.
17 februari – Bij een zelfmoordaanslag in de Jemenitische havenstad Aden vallen zeker 13 doden. De aanslag wordt opgeëist door de Houthi-rebellen.
21 februari – Bij een dubbele aanslag met een bomauto komen in de Syrische stad Homs zeker 57 mensen om. IS eist de verantwoordelijkheid op.
25 februari – Bij een dubbele zelfmoordaanslag op een sjiitische moskee in de Iraakse hoofdstad Bagdad komen zeker negen mensen om. 22 anderen raken gewond. De aanslag wordt opgeëist door IS.
26 februari – Een bloedbad op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu eist 20 levens. Deze aanslag wordt opgeëist door terreurbeweging Al-Shabaab.
27 februari – Bij een ontploffing voor het Afghaanse ministerie van Defensie in de Afghaanse hoofdstad Kabul vallen minstens negen doden. De taliban eisen de aanslag op.
13 maart – Aanslagen in Grand-Bassam, Ivoorkust eisen 18 levens. De aanslagen worden opgeëist door Al Qaida in de Islamitische Maghreb.
19 maart – Bij een zelfmoordaanslag in de Turkse stad Istanboel vallen 5 doden en 36 gewonden. De aanslag wordt opgeëist door IS.
22 maart – Bij twee explosies op Brussels Airport en een derde in de Brusselse metro vallen tientallen doden en gewonden. De aanslagen worden opgeëist door IS.

161115inh_aanslagen_ig162

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!