Islamitische staat blijft dreigen!

IS: er komen zwarte dagen

Islamitische Staat heeft dinsdagmiddag in een verklaring laten weten dat ,,er zwarte dagen zullen komen” als antwoord op de agressie die tegen de organisatie is gericht.

,,Wij beloven dat er voor de alliantie tegen Islamitische Staat zwarte dagen zullen komen”, aldus een via internet verspreide verklaring van IS, nadat de extremisten eerder al de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in Brussel hadden opgeëist.

IS heeft dinsdagmiddag via zijn nieuwsagentschap Amaq de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in Brussel opgeëist. Eerder meldde alleen het Koerdische medianetwerk Rudaw dat de terreurorganisatie de aanslagen in de Belgische hoofdstad claimde.

,,Strijders van IS openden het vuur in de luchthaven Zaventem, voordat verschillenden van hen hun explosievengordel lieten ontploffen”, schrijft Amaq. Een martelaar blies daarna ook zichzelf op in het station Maalbeek, aldus de mededeling. De aanval werd volgens het persbericht uitgevoerd in een land dat deel uitmaakt van de internationale coalitie tegen IS.

Valse geruchten

Sympathisanten van IS hebben dinsdag geprobeerd de paniek na de aanslagen in Brussel nog te vergroten door valse geruchten over nieuwe aanslagen te verspreiden. Dat schrijft de Franse krant Le Monde.

Onmiddellijk na de ontploffingen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek van dinsdagochtend stuurden onmiskenbaar met IS geestverwante twitteraars alarmerende en dreigende tweets de wereld in. Ze maakten onder meer gewag van bomaanslagen op het hoofdstedelijke ziekenhuis Sint-Pieter, de Vrije Universiteit Brussel en het hoofdkwartier van de Europese Commissie. Uit de tekstuele overeenkomsten en de uitwisseling van beeldmateriaal maakt Le Monde op dat de twitteraars samenwerkten.

Twitter haalde de gewraakte accounts snel uit de lucht, maar er verschenen spoedig nieuwe.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!