Jensen: De media proberen Trump te slopen

Robert Jensen keert vanaf vandaag terug op de Nederlandse televisie. In ‘Jensen kiest voor Amerika’ onderzoekt hij de aantrekkingskracht van Donald Trump. Is hij definitief terug of lonkt misschien een oude liefde?

Ik wilde alles van die Trump-aan­han­gers weten want daar hoor je weinig over

Waarom ben je Jensen kiest voor Amerika gaan maken?

,,Ik vind Amerika al mijn hele leven een fascinerend land, ben er vaak en volg de verkiezingen als fenomeen. Toen Trump maar bleef winnen, begon het idee voor een tv-programma te leven. Ik wilde alles van die Trump-aanhangers weten want daar hoor je weinig over.”

Wat mis je in de berichtgeving?

,,De media zijn op de hand van Hillary en Trump is vijand nummer één. En je krijgt in Europa te zien wat er gebeurt in Hollywood en New York, maar hoort niets over de staten daartussenin. Daar wonen mensen met een compleet andere mentaliteit die wij niet zullen herkennen.”

Kun je een voorbeeld noemen?

,,Ik ben in Mingo Junction geweest, een kleine stad in de staat Ohio. Vroeger was dat een bloeiende gemeenschap met veel staalbouw, maar die is naar China verdwenen. Mensen die ik in dat verwaarloosde stadje spreek, hebben geen idee waarmee de gemiddelde man of vrouw uit New York bezig is. Die gasten kunnen er niet bij dat het in de media over transgendertoiletten gaat, terwijl zij geen baan hebben en er een gigantisch drugsprobleem is.”

Wat zien zij in Trump?

,,Ze denken dat Donald Trump die banen gaat terugbrengen en zien zo’n politiek incorrecte, succesvolle zakenman die geen blad voor de mond neemt als dé mogelijkheid om te ontsnappen aan hun ellende. Hillary Clinton staat voor de status quo, terwijl zij juist verandering willen.”

Je was in 2013 voor het laatst op televisie. Heb je tv-maken gemist?

,,Ik zit niet te huilen omdat ik niet op tv ben. Altijd heb ik in studio’s gewerkt. Nu trek ik erop uit en kom ik op mooie plekken. Daar hoor je goe-de verhalen. Dat ga ik waarschijnlijk wel vaker doen.”

En een talkshow?

,,Daarvoor zijn geen concrete plannen. Ik heb dat twaalf jaar gedaan, waarvan drie jaar dagelijks. Ik denk dat er nog steeds ruimte is voor zo’n mix van inhoudelijke gesprekken, nieuwtjes en entertainment. Dat format is tijdloos, dat kun je altijd weer oppakken.”

En radio maken?

,,Ik ben met wat interessante ideeën bezig. Concreet kan ik nog zijn, zo ver is het gewoon nog niet.”

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!