Ouders en zieke baby zoeken woonruimte

Wie helpt jonge ouders en zieke baby aan woonruimte?

Ze zitten totaal onverwachts op een roze wolk, studenten Thierry en Frederique uit Utrecht. Het stel van 24 en 20 jaar werd vorige week plotseling ouders van dochter Livia. En dat terwijl ze niet eens wisten dat ze zwanger was!

Frederique, die eerstejaars fotografiestudent is, klaagde vorige week over onverklaarbare buikpijn. Na een echo in het ziekenhuis bleek al snel dat ze ruim 37 weken zwanger was en dat de weeën waren begonnen. Tien uur later was Livia er. Vader Thierry over de enorme schok: ‘De baby zat achter de buikspieren en Frederique had weinig vruchtwater. Hierdoor was de zwangerschap slecht zichtbaar. Ze was wel wat aangekomen, maar dat zeg je natuurlijk niet tegen je vriendin. En nu ben ik opeens vader!’

‘Geschrokken, maar dolblij’

De studentenouders zijn geschrokken, maar dolblij met hun kleine meisje. Toch hangen er donderwolken boven het prille geluk. Livia blijkt namelijk een gecompliceerde aangeboren hartafwijking te hebben. Haar slagaders zitten aan elkaar en er zit een gaatje in haar hartkamer. Hierdoor moet ze dubbel zo hard werken om genoeg zuurstof door haar kleine lichaampje te pompen. Livia moet ruim een week na haar geboorte al worden geopereerd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Ook als de operatie slaagt en de kleine er bovenop komt zijn de problemen voor de kersverse ouders nog niet voorbij. Het stel woont in een kamer van 15 vierkante meter in een studentenhuis, die ze delen met vijf anderen. Sowieso geen ideale woonsituatie voor een baby, maar de kleine mag er volgens de huisregels niet eens wonen. Een nieuw huis hebben ze niet zomaar, want de studenten komen niet in aanmerking voor urgentie bij de gemeente en ook bij hun ouders kunnen ze niet terecht. En dat terwijl een rustige woonomgeving juist zo belangrijk is voor het herstel.

Wilt u dit jonge gezinnetje helpen? Stuur dan een mail naar hart@sbs.nl of bel met onze tiplijn via 020 – 800 77 77.

BEKIJK HET FILMPJE HIER: http://www.kijk.nl/video/Tz3W7zlieSF2

Bron: hartvannederland.nl

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!