Jouw vrouw mijn vrouw? Ik wil jouw rechten mijn rechten!

Ken je het programma “jouw vrouw mijn vrouw” waarin mensen een week wisselen van gezin om een ander inzicht te krijgen wegens andere inkomsten en buurt.

Je stapt eigenlijk even in het leven van een ander.

Ik heb het idee om ook zoiets te doen maar dan wil ik graag wisselen van rechten met een vluchteling.

“Jouw rechten  mijn rechten” zou het dan heten.

Waarin de vluchteling dus huur gaat betalen, zelf rond moet zien te komen, zorg moet betalen, een fiets voor zijn zoon zelf moet kopen, niet meer de gemeente kan bellen wanneer zijn wasmachine stuk is, uitgemaakt wordt voor racist als hij van de Nederlandse cultuur houdt etc.

Het lijkt mij in iedergeval een fijn idee om in hun schoenen te staan, waarin ik dan dus maar hoef te bellen naar de gemeente wanneer mijn wasmachine stuk is zodat zij een nieuwe komen brengen, gratis kan wonen en gratis zorg krijg en mensen die het niet met mij eens zijn zal ik dan ook racist noemen zodat gutmenschen het voor mij opnemen en mij steunen. Ik zal beroep doen op mijn recht van demonstreren en alles wat Nederlands is provocerend vinden.

Natuurlijk wordt dit een speciale uitzending waarbij men in “de wereld draait door” nog vaak over na zullen praten om natuurlijk de vluchteling te verdedigen.

Ook Peter R de Vries zal vaak op tv te zien zijn om te vertellen dat vluchtelingen goede daden verichten en dat de er onder Nederlanders ook criminaliteit voorkomt.Screenshot_2016-02-23-19-06-23-1

Na afloop komen de stellen, in dit geval de vluchteling en ik, bij elkaar om te zien hoe we het vonden. Of we er wat van geleerd hebben en om van gedachte te wisselen over onze ervaringen.

Ik denk dat ik de uitslag al wel weet en de vluchteling die weer naar zijn eigen rechten gaat zal dus de winnaar van dit programma zijn. Omdat ik morgen mijn zorg en huur weer zelf moet betalen.

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!