Joyce wordt met haar kinderen op straat gezet

Weten we het nog? In Oisterwijk KRIJGEN (hoeft niet te worden terugbetaald) 10.000 euro aan shoptegoed om hun gratis huis gratis in te richten… 40 kilometer verderop in Aarle-Rixtel wordt een NEDERLANDSE moeder en haar 2 kinderen gewoon uit huis geschopt, en mogen zijn aankloppen bij de daklozenopvang. Want we weten onderhand natuurlijk wel: EIGEN VOLK LAATST!
Lees verder onder de foto:JOYCE

AARLE-RIXTEL – Ze woont onrechtmatig in het huis van haar overleden ouders. Maar het lukt de alleenstaande moeder Joyce van Leeuwen uit Aarle-Rixtel al twee jaar niet om een nieuw huis te vinden voor haar en haar twee zoons. Nu vindt woningcorporatie Wocom dat het lang genoeg heeft geduurd. Donderdag dient een kort geding om haar uit huis te zetten. Mocht Van Leeuwen de rechtszaak verliezen, dan moet ze binnen twee weken het huis uit. “En waar moet ik dan heen? Ze zeggen dat we bij de daklozenopvang van D’n Herd terecht kunnen. Maar daar wil ik niet heen met de kinderen. Ik ben geen zwerver.”

Bij ouders ingetrokken
Jarenlang reisde Van Leeuwen dag in, dag uit vanuit Helmond naar Aarle-Rixtel om haar ouders te verzorgen. Zij woonden er al twintig jaar. Toen haar vader overleed, leek het beter om bij haar moeder in te trekken. Dat ze zich daarmee in grote problemen zou werken had Van Leeuwen niet kunnen vermoeden. Nadat vlak na haar vader ook haar moeder overleed, probeerde Van Leeuwen het huis op haar naam te laten zetten. Dat lukte niet. Maar een andere woning kon ze ook niet vinden. Dat had deels te maken met haar inmiddels 18-jarige zoon. “Hij heeft de beperking PDD-NOS en heeft veel structuur nodig. Ik wilde dus hier ergens in de buurt wonen. Maar we konden niets vinden.”

Op 140 huizen gereageerd
Als laatste redmiddel ondertekende Van Leeuwen begin dit jaar een contract, waarin ze afsprak voor 1 augustus te vertrekken. “Wocom zou in die tijd helpen bij het vinden van een nieuwe woning. Ik heb op 140 huizen gereageerd, maar ik was nog niet aan de beurt.” Ze vroeg geen urgentieverklaring aan, omdat ze dan ook huizen in Veldhoven zou moeten accepteren. En dat zou te ver weg zijn voor haar zoon. “Maar nu denk ik: had ik het maar gedaan. Dan had ik nog een dak boven mijn hoofd gehad.”

Maatschappelijk hart
Donderdag dient in Eindhoven de rechtszaak van Wocom, om Van Leeuwen te dwingen het huis te verlaten. Haar advocaat Jeroen Smelt hoopt dat er meer tijd komt om een nieuw huis te vinden. “Als je dit gezin op straat zet, waar is dan het maatschappelijk hart van de corporatie gebleven?” Bij Wocom zelf willen ze niet ingaan op de kwestie, omdat de zaak nog onder de rechter is. “Ze weet heel goed waarom we de stap naar de rechter hebben gezet”, zegt consulent Henriëtte van Lierop. “We kunnen niet zomaar een woning voor haar krijgen. We zijn afhankelijk van huuropzeggingen. Het is niet zo dat we zomaar nieuwe woningen bij kunnen bouwen.” – BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!