Kansenparels overvallen buschauffeur!

Buschauffeur overvallen in Amsterdam

Gisteravond is op de Schoonhovendreef in Amsterdam-Zuidoost een buschauffeur overvallen. Twee mannen zouden de chauffeur hebben bedreigd met een mes en de kassalade van de bus hebben meegenomen.

Volgens de politie vond de overval plaats in de buurt van halte Schaarsbergenstraat. De daders, twee donkergetinte jongens van ongeveer zeventien jaar, vluchtten in de richting van Gein. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de jongens, maar konden hen niet vinden.

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De twee mensen die tijdens de overval in de bus zaten, worden in het bijzonder gevraagd om contact te zoeken met de politie.

Het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB laat weten nieuwe veiligheidsmaatregelen te treffen naar aanleiding van de overval.

Pinpas

Eerder dit jaar stopte het vervoersbedrijf met de verkoop van dagkaarten in de bus. In september begint het GVB op een aantal trajecten een proef waarbij reizigers in de bus met hun pinpas kunnen betalen.

In februari werd een jongen van vijftien opgepakt in verband met gewapende overvallen op bussen in Amsterdam. Hij zou een shotgun of riotgun hebben gebruikt bij de overval. De buschauffeurs in Amsterdam-Noord legden tijdelijk hun werk neer omdat zij zich onveilig voelden.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!