Nederlander vast voor kinderporno


Still van de video van Stefan S.

Still van de video van Stefan S.
Foto: YouTube

PNOHM PENH – Een 53-jarige Nederlander is in Cambodja opgepakt voor het verspreiden van video’s waarin een naakt jongetje van twee wordt gemarteld met onder meer elektrische schokken. Hij wordt ook verdacht van het verkrachten van de peuter.


Stefan S. is volgens lokale media de man op de beelden.

Stefan S. is volgens lokale media de man op de beelden.
Foto: screendump

 

Volgens de politie maakte en verspreidde hij de video’s via Facebook met twee Cambodjanen, die ook werden gearresteerd. De twee werkten voor de Nederlander, die plantages heeft in het arme Zuidoost-Aziatische land. De video’s waren erg schokkend.

De moeder van het jongetje werkte op de boerderij van de Nederlander en zijn Vietnamese vriend. Laatstgenoemde zou naar Vietnam zijn gevlucht.

Volgens lokale media is de man op de beelden van de politie Stefan S., de eigenaar van een bedrijf dat Kamkav heet. Hij bezit een cacaoplantage in de provincie Mondolkiri en een palmsuikerplantage in Kompong Cham. De Nederlander gebruikte de Cambodjaanse naam Ly Heng.

Het hoofd van de Child Protection Unit, een ngo (ontwikkelshulpmedewerker) die de Cambodjaanse autoriteiten assisteert bij zedenzaken, zei dat zijn organisatie zich over het kind heeft ontfermd. Hij wilde niet bekendmaken of er meer kinderen zijn misbruikt.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!