Kopschopper zoekt nieuwe club

Voetbalwedstrijd ontaardt al snel in ware veldslag

Het duel tussen de amateurclubs OSV uit Oud-Beijerland en ZBC’97 uit Zwijndrecht is zaterdag compleet uit de hand gelopen. Na nog geen 10 minuten in de tweede helft, staakte de scheidsrechter de Groot de wedstrijd vanwege een vechtpartij, waarbij gewonden vielen.

OSV-trainer Ed Kruijthof is aangeslagen. 

Iedereen schaamt zich, dit raakt de hele club

ZBC’97-voorzitter Ruud Vlak

Voordat hij de wedstrijd staakte, had hij drie ZBC’ers al een rode kaart gegeven. Rachid Zenzen was de eerste die eraf moest. Hij kreeg in korte tijd twee keer geel voor commentaar op de leidsman. Kort daarna ging het mis. Zijn broertje Omar Zenzen alias de kopschopper beging een zware overtreding op Koen Scheurwater, die vervolgens door dezelfde speler tegen zijn hoofd werd geschopt, terwijl hij op de grond lag. In de commotie die daarna ontstond, werd ook de scheidsrechter geduwd en kreeg OSV-speler Angelo Monteiro een harde trap in zijn rug. Hij moest naar het ziekenhuis.

168750_162633980455629_7308163_n
Zwijndrechter Delli Cromarty kreeg een rode kaart voor slaan. Onder politiebegeleiding verliet de scheidsrechter daarna het veld. De Groot deed, net als Scheurwater en Monteiro, bij de politie aangifte van mishandeling. OSV-trainer Ed Kruijthof was aangeslagen. ,,Dit is niet normaal en het heeft een grote impact op mijn spelers en op mijzelf. Bij mij kwamen bovendien de beelden weer boven van het incident dat ik in 2006 meemaakte als trainer van de Zinkwegse Boys. Daar liep Jeffrey van der Gaag zwaar lichamelijk letsel op toen hij tegen zijn hoofd geschopt werd.”

Schaamte
,,Iedereen schaamt zich, dit raakt de hele club”, reageerde ZBC’97-voorzitter Ruud Vlak geschokt. ,,De consequenties zullen niet fraai zijn, maar ik ben in eerste instantie in gedachten bij de scheidsrechter en die twee jongens van OSV.” Het bestuur van ZBC’97 heeft Omar Zenzen gisteren verteld dat hij tot het einde van het seizoen geschorst is.

532486_473270759391948_86913919_nDeze foto staat op de Facebookpagina van de voetbalclub. Wij mogen toch hopen dat het niet alleen bij een schorsing blijft!? Toch weer heel erg typerend dat de daders weer andere achternamen hebben dan de meeste mensen hier in Nederland hebben. Je zal maar sponsor zijn van deze kopschopper!

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!