KUZU van DENK DEEL 1000000000000

© Screenshot RTL XL

Kuzu woedend om ‘leider 9/11-vraag’ in show Lekker Slim

In het RTL5-programma ‘Lekker Slim’ werd twee kandidaten gisteravond gevraagd wie de man (Tunahan Kuzu) op de foto is. Ze konden kiezen uit drie opties: De vermeende leider van de 9/11 kapers, aanstichter van de mislukte coup in Turkije en het juiste antwoord: oprichter van de groep DENK. Kuzu is woest om de vraagstelling. ,,Het programma Lekker Slim criminaliseert mijn persoon even voor heel Nederland”, reageert hij op zijn facebookpagina.

Hij ziet er wel chagrijnig uit trouwens

Kandidaat

Vervolgens krijgen kandidaten Thomas en Stam uit Zwolle de opmerkelijke vraag voorgeschoteld. De jongens houden geen blad voor de mond. ,,Hij ziet er wel chagrijnig uit trouwens”, aldus de één. De ander zegt vervolgens: ,,Hij probeert te lachen, maar dat mislukt een beetje”.

De mannen hebben geen idee voor welk antwoord ze moeten gaan. Dan herinnert de één zich dat er ,,iets is gebeurd in Turkije”. De ander vindt alleen dat Kuzu er niet Turks uitziet. ,,Het had net Harry Potter kunnen zijn. Ik ken ‘Denk’ ook niet trouwens, en hij ziet er niet uit als een kaper.” Uiteindelijk kiezen ze dan voor antwoord C: aanstichter van de mislukte coup in Turkije.

Boos
Tunahan Kuzu kan de vraag in het programma niet waarderen. ,,Serieus??? (boze smiley) Wat heeft het oprichten van DENK te maken met 9/11 of de mislukte coup RTL 5?” De politicus beweert dat het programma hem criminaliseert voor heel Nederland door hem in hetzelfde rijtje te zetten als de leider van 9/11 en de aanstichter van de coup in Turkije. ,,Als we het over beeldvorming hebben”, eindigt Kuzu.

RTL kan nog niet op het bericht reageren.

Uitzending Lekker Slim

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!