Erdogan-aanhanger Kuzu is tegen de persvrijheid in Nederland

Anti-Nederlander en Erdogantrekpop Kuzu van nota bene een politieke partij genaamd Denk (denk, zolang het maar niks met Nederland te maken heeft), is geïnspireerd door de anti-persvrijheid-acties van Erdogan bij de krant ZAMAN in Turkije en wil DAAROM dat het kabinet de financiering van omroep Powned gaat heroverwegen. De omroep maakte onlangs een filmpje over een safari in de Amsterdamse Bijlmer. Uiteraard snappen de humorloze moslims (zoals gewoonlijk) niks van satire, en dat mag ook niet van hun echte baas Erdogan.

Volgens Kuzu heeft Powned met dit grappige filmpje  ‘de grens tussen satire en vrijheid overschreden’. In het Powned-filmpje worden mensen volgens hem benaderd als ‘dieren’. Ze worden volgens Kuzu neergezet als criminelen en tweederangsburgers.

Kuzu geeft ineens om ons belastinggeld, zou je denken. Maar niks is minder waar, steun aan zogenaamd zielige moeders in Afrika en beveiliging voor haattempels die hij moskeeën  noemt moeten ook door mensen betaald worden die daar zelf niet voor kiezen. Erdogan, oh ik bedoel Kuzu, wil dat Powned de kosten voor het filmpje terugbetaalt aan de staat. Daarnaast moet Powned volgens hem excuses aanbieden aan de inwoners van de Bijlmer. Bovendien wil hij weten of het kabinet in de video aanleiding ziet ‘om de publieke bekostiging van de omroep PowNed te heroverwegen’.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!