Het kwartje is gevallen.

Om de massa-immigratie uit Noord-Afrika een halt toe te roepen, en mensensmokkelaars buitenspel te zetten, wil het Duitse ministerie van Binnenlandse zaken illegale migranten die in de Middellandse Zee worden onderschept terugsturen naar Noord-Afrikaanse landen als Egypte of Tunesië, in plaats van hen over te brengen naar Europa, aldus Welt am Sonntag.

Het Duitse plan om dit in EU-verband te verwezenlijken, betekent een grote ommezwaai in het het ‘welkoms-beleid’ van Angel Merkel. Overigens is het plan nog niet met de EU besproken en druist het in tegen het EU-beleid. In het kader van meer ‘diversiteit’ in Europa zijn met name de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en diens vicevoorzitter Frans Timmermans tegen het terugsturen van illegale Afrikaanse migranten naar Noord-Afrika.

Inmiddels heeft de EU-‘veerdienst’ Frontex al ruim half miljoen migranten in Europa aan land gezet. waarvan alleen al meer dan 150.000 dit jaar. Volgens journalist Rob Savelberg, die nog niet zo lang geleden een bezoek aan Frontex bracht, nemen de smokkelaars van Afrikaanse migranten bij het verlaten van de Libische kust meteen telefonisch contact op met Frontex, zodat haar schepen – die voor de Libische kust kruisen – de migranten meteen aan boord kunnen nemen om naar Europa te brengen.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!