Veel ouders vinden leeftijdsgrens bier te hoog

Wat vinden onze lezers? Lees het artikel en reageer mee!

 

bron: ANPVooral moeders zijn voorstander van een verlaging van de leeftijdsgrens. 

Ruim 40 procent van de ouders vindt dat de leeftijdsgrens voor het nuttigen van bier, wijn en mixdrankjes weer omlaag kan. Twee jaar geleden werd die grens juist verhoogd van 16 naar 18 jaar.

Maar als het aan 41,8 procent van de ouders ligt mogen hun kinderen weer gewoon licht alcoholische dranken kopen en drinken. Dat heeft onderzoeksbureau DVJ Insights onderzocht in opdracht van RTL Nieuws en ondervroeg duizend ouders.

Moeders
Vooral moeders zijn voorstander van een verlaging van de leeftijdsgrens. De meeste ouders vinden wel dat je voor de aankoop van sterke drank minimaal 18 jaar moet zijn.

Meer dan de helft van de jongeren tussen de 14 en 17 jaar mag thuis niet drinken van hun ouders, blijkt uit het onderzoek. Dat geldt vooral voor de jongsten van deze groep. In een kwart van de gezinnen levert het wel of niet mogen drinken van alcohol irritaties of ruzies op.

Jongeren
Ook Nederlandse jongeren vinden dat er niets mis is met hun drankgebruik. Dat blijkt uit cijfers die het CBS in april naar buiten bracht. Zeven op de tien jongeren tussen 12 en 25 jaar vinden dat hun alcoholconsumptie niet schadelijk is voor hun gezondheid. Zelfs onder stevige drinkers (minstens zes glazen per keer) ziet ruim de helft geen problemen.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!