Liefde voor Holland meivakantie weerbericht

Hier zijn wij dan weer met ons weerbericht. Nu niet alleen voor het weekend maar we pakken even de voorspellingen voor de meivakantie!
Na het weekend 13 tot 17 graden zonder nachtvorst! 

Warmer in de meivakantie

Het was rond Koningsdag even afzien door de lage temperaturen, maar het eind van de kou is in zicht. De temperatuur gaat dit weekend omhoog en tijdens de meivakantie is het met 13 tot 17 graden een stuk aangenamer.

Vooral op de camping zal het verschil goed merkbaar zijn, omdat de nachten met 5-9 graden minder koud verlopen. Sinds zaterdag heeft het elke nacht aan de grond wel ergens in het land gevroren. De nacht van zaterdag op zondag kunnen we nog grondvorst verwachten en daarmee begint mei koud. Ook maandag is het in de vroege ochtend fris, meldt Weeronline.

De rest van de week is het zachter en liggen de minima tussen 5 en 9. Dit zijn waarden die sterk lijken op de middagtemperatuur van de afgelopen tijd. Gisteren was de koudste nacht met aan de grond vorst op grote schaal en in Noord-Brabant zelfs -4,1 graden.

Doordat de stroming meer naar het westen draait stijgt de temperatuur en raken de buien het winterse karakter kwijt. We kunnen er wel op rekenen dat van tijd tot tijd neerslag valt, maar dan zal het gaan om regen en incidenteel een klap onweer. Er zijn ook overwegend droge dagen waarop de zon zich regelmatig laat zien.

Normaal

Voor de beleving van veel mensen wordt het een stuk warmer en vergeleken met het weer van de afgelopen tijd is dat ook zo. Toch zijn maxima van 15-16 graden heel normaal voor begin mei.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!