Liefde voor Holland weekend weerbericht

Weekend overwegend bewolkt. Na het weekend zomers.

De temperatuur loopt tijdens het weekend enkele graden op, maar zomers is het nog niet. Zowel zaterdag als zondag is het overwegend bewolkt met kans op wat (mot)regen. Na het weekend nemen de neerslagkansen af, komt de zon vaker tevoorschijn en stijgen de temperaturen verder.

Vandaag komt de zon er vooral in het westen goed bij. Landinwaarts ontstaan stapelwolken die zich tegen de (zuid)oostgrens tot een enkel spetterbuitje kunnen ontwikkelen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 17 tot 18 graden in de kustgebieden en tot 21 graden in het zuiden en zuidwesten. De noordwestenwind, later draaiend naar het westen, is zwak tot matig.

Vanavond neemt de bewolking vanuit het westen toe. Vannacht is in het noordwesten kans op wat licht (mot)regen. De wind waait uit het zuidwesten en voert zachtere lucht aan. Het wordt met 12 tot 17 graden niet koud.

Morgen blijft het overwegend meest bewolkt en soms kan er wat motregen vallen. Voor het zuidoosten ziet het er wat zonniger uit. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 18 graden op de Waddeneilanden tot 23 graden in het zuidoosten. De wind waait uit het westen en is matig.

De dagen daarna is het zondag meest bewolkt met kans op enkele buien. Het wordt met 22 graden weer wat warmer. Na het weekend komt er meer en meer ruimte voor de zon en nemen de neerslagkansen aanzienlijk af. Het kwik komt uit op zomerse waarden van 25 graden. Op woensdag kan het in het zuid(oost)en zelfs 28 graden worden!

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!