Het Liefde voor Holland weekend weerbericht!

Weekeinde verloopt wisselvallig

Tot in de middag is het zonnig en warm (strand)weer. Daarna komt er meer bewolking en kan er ook een bui vallen. Tijdens het weekeinde wordt het wisselvalliger en de warmte neemt af. Volgende week keert het zomerse weer echter terug.

Vanmiddag loopt de temperatuur nog naar 24 tot 25, in het zuidoosten naar 27 graden. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en is een enkele bui mogelijk. De wind draait van oost naar zuid tot zuidwest en is zwak tot matig van sterkte.

Vanavond en vannacht trekt een zone met buiige regen van zuidwest naar noordoost over ons land. Later in de nacht is het op een enkele bui na weer droog. Het wordt niet veel kouder dan een graad of 16 en aan de kust komt een vrij krachtige zuid- tot zuidwestenwind te staan.

Morgen is het in de ochtend op de meeste plaatsen droog met af en toe zonneschijn. In de middag komen er enkele buien tot ontwikkeling. Het kwik loopt uiteen van 21 graden in het noordwesten tot circa 24 graden in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

De dagen daarna is het aanvankelijk wisselvallig. Vooral zondag zijn de buien talrijk en blijft de temperatuur iets beneden 20 graden steken. Bovendien is het tamelijk winderig. Ook maandag zijn er neerslagkansen. Daarna volgt een vlot herstel van het zonnige en warme zomerweer. Vanaf woensdag wordt het meer dan 25 graden.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!