Het Liefde voor Holland weerbericht

Wederom zijn wij weer terug met onze wekelijkse Liefde voor Holland weerbericht. Met dit weekend:

Hoge temperaturen, maar ook onweersbuien

Het warme zomerweer duurt voorlopig voort. Wel kunnen er in met name het binnenland soms flinke onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Vanmiddag heeft het oosten af en toe te maken met zware buien met onweer hagel en in korte tijd veel regen. Daardoor kan er lokaal wateroverlast optreden. Elders zijn de buienkansen kleiner en laat de zon zich af en toe zien. De middag temperaturen lopen uiteen van 21 graden op de Waddeneilanden tot 27 graden in het oosten. De wind waait uit noordelijke richtingen en is zwak, aan de kust en op het IJsselmeer matig.

Vanavond en vannacht is het over het algemeen bewolkt. In de oostelijke provincies kan nog steeds een bui voorkomen. Het wordt niet veel kouder dan 19 graden en aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noordnoordoosten.

Morgen is het bewolkt met  opnieuw in het oosten een bui met kans op onweer. Later op de dag neemt de kans op buien vanuit het westen af en komt de zon vaker tevoorschijn. De temperatuur stijgt in het binnenland weer tot boven 25 graden. In het westelijk kustgebied is het met 22 graden minder warm. De noordenwind is zwak tot matig.

De dagen daarna blijft het nog steeds zomers warm. Op zondag en maandag komen de maxima op 26 tot 28 graden uit. Vanaf dinsdag neemt de warmte iets af. Wel is er iedere dag kans op een enkele bui.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!