Liefde voor Holland weerbericht

Koud Pinksterweekeinde

Het voorjaar van 2016 kenmerkt zich door sterke temperatuurschommelingen. Rond Koningsdag leek het wel winter, maar daarna werd het met mei op de kalender compleet strandweer. Met Pinksteren is het echter opnieuw ronduit koud voor de tijd van het jaar.

Vanochtend is het zonnig weer in ons land. Ondertussen draait de wind naar het noorden en begint geleidelijk toe te nemen. De temperatuur loopt in het binnenland aan het einde van de ochtend op tot rond 20 graden.

Vanmiddag blijft het zonnig, al kunnen er wel enkele stapelwolken ontstaan. Net als gisteravond komt er in Limburg later op de middag mogelijk een regen- of onweersbui tot ontwikkeling. Ondertussen bereikt koude lucht het Waddengebied. Daar en in de Kop van Noord-Holland, wordt het vanmiddag hooguit 15 graden. In het midden en zuiden komen de maxima nog uit tussen 19 en 23 graden. De noordenwind is boven land matig tot vrij krachtig. Langs de kust en op het IJsselmeer staat een krachtige wind.

Vanavond en vannacht drijven wolkenvelden ons land binnen. Uit de bewolking kan in de nacht plaatselijk wat lichte regen of motregen vallen. De temperatuur daalt naar 9 graden. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is matig, aan zee vrij krachtig.

Morgen is het overwegend bewolkt met kans op plaatselijk lichte (mot)regen. In de middag komt hier en daar de zon tevoorschijn. Met maxima tussen 10 graden op de Wadden en 14 in het zuidoosten, is het echter 10 graden kouder dan de laatste dagen. We hebben dus weer warme kleding nodig! De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.

De dagen erna verlopen ongewoon koel met kans op enkele buien. Vanaf midden volgende week gaat de temperatuur langzaam omhoog.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!