Mark van Zon wil miljoenen Nederlanders uitroeien, maar heeft alleen medelijden met zichzelf

Mark van Zon heeft heel erg met zichzelf te doen, maar heeft geen moment van zelfinzicht over de inhoud van zijn tweet. Volgens Mark van Zon is een tweet over het UITROEIEN van mensen bedoelt als oplossing voor verdraagzaamheid….. En hij wil dat we meer naar elkaar gaan luisteren….. En dat we weer op een normale manier met elkaar omgaan…… Echt……. Zo rolt gutmensch Nederland al een tijdje…. Zoals HIERRR. Het gaat om deze tweet:

mark-van-zon1

Interview in het AD:

Mark raakt in twee dagen alles kwijt na Wilders-tweet

Hoe dom en naïef kun je zijn. Die vraag heeft Mark van Zon zichzelf afgelopen weekeinde vaak gesteld. In twee dagen tijd raakte de man van de onbezonnen Wilders-tweet alles kwijt: zijn vrienden, zijn baan, zijn stichting en zijn kans op een ander huis.

 

,,Zondagavond zag het er heel beroerd uit”, vertelt de 52-jarige Arnhemmer gistermorgen in een plaatselijk etablissement. ,,Maar een dierbare vriendschap kan misschien weer worden hersteld. De deur lijkt op een piepklein kiertje te staan.”

Hij vertelt het in alle rust. Geen tranen, geen zelfmedelijden. Alleen als de naam van zijn enige zoon valt, wordt Van Zon even emotioneel. ,,Verschrikkelijk natuurlijk om al die haatmail te ontvangen. Maar pas toen ook mijn zoon afgelopen weekeinde werd bedreigd, brak ik even.”

Tweet
Van Zon haalde vrijdagmorgen zijn leven overhoop door zich te mengen in een discussie op Twitter over verdraagzaamheid. Vanuit die context plaatste hij de tweet dat ‘we misschien de hele aanhang van Wilders moeten uitroeien om onze naoorlogse vrijheid terug te krijgen en zonder angst te kunnen leven’.

Drie dagen later wil Van Zon – geboren en getogen in Steenderen, voormalig jeugdtrainer van onder andere De Graafschap en Go Ahead Eagles – graag vertellen wat hij werkelijk probeerde te zeggen. En de indruk wegnemen dat hij ook maar voor 1 procent in staat zou zijn een ander iets aan te doen. ,,Ik wil me juist graag inzetten voor de medemens.”

Ik heb geen spijt van wat ik bedoelde te zeggen, maar zeker wel van de tweet op zich. Die was fout

Vooruit. Wat was uw échte boodschap?
,,Dat we weer naar elkaar gaan luisteren en elkaars standpunten respecteren zonder meteen in de aanval te gaan. Kort gezegd: dat we op een normale manier met elkaar omgaan.”

Uw tweet was daar wel heel ver van verwijderd.
,,Is dat zo? Misschien wel als je de discussie hebt gemist die eraan voorafging. Maar goed. Het was me vrijdagmorgen al na enkele minuten duidelijk dat ik de plank volledig had misgeslagen. Er is me iets gebeurd, wat ik absoluut niet wilde. Als ik de klok zou kunnen terugdraaien, deed ik dat meteen. Ik heb geen spijt van wat ik bedoelde te zeggen, maar zeker wel van de tweet op zich. Die was fout.”

Niemand mag blijvend schade ondervinden van mijn actie

Zo fout zelfs dat u straks, als de meldingen worden gevolgd door aangiftes, voor de rechter moet verschijnen.
,,Als dat zo is, ga ik daar als een grote vent mee om. Ik zal niets ontkennen. Maar ook de gelegenheid aangrijpen met een uitleg te komen.”

Er waren doodsbedreigingen aan uw adres. U leeft in angst nu?
,,Nee. Die ene gek kan zich natuurlijk altijd melden. Maar ik kan en wil daar geen rekening mee houden. Ik ben wel monddood gemaakt voor de rest van mijn leven. Het lijkt me niet dat ik me ooit nog in een discussie kan mengen.”

U heeft inmiddels enkele verklaringen op sociale media afgelegd. In de hoop dat de storm gaat liggen?
,,Daar ben ik wel het hele weekeinde mee druk geweest. Zondagavond was ik moe, leeg. Ook omdat ik amper een oog dicht had gedaan. Ik heb me vooral gericht op de mensen en zaken om me heen. Niemand mag blijvend schade ondervinden van mijn actie.”

Wat me nu is overkomen, past wel bij me. Met mijn grote mond heb ik al vaker op de blaren moeten zitten

U moet op zoek naar ander werk?
,,Klopt. Ik werk als zzp’er en mijn belangrijkste opdrachtgever wil niet met me verder. Heel erg jammer, maar ik heb al nieuwe plannen. Zuid-Europa lonkt. Ik droom van het runnen van een mooi bed-and-breakfast.”

De zeven jaar geleden door u opgerichte stichting Football Maties blijft bestaan?
,,Dat hoop ik wel. De stichting doet goed werk. Met behulp van sport worden kinderen in Afrika van de straat gehaald. Dat werk moet blijven doorgaan. Ik heb me teruggetrokken als voorzitter. Hopelijk is dat voldoende om de rust te doen terugkeren.”

U komt er weer bovenop? 
,,Ik ben geen opgever. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik mijn leven allang heb overleefd. Ieder ander die in mijn schoenen had gestaan, was in de goot beland.”

U heeft wel een beetje met uzelf te doen?
,,Nee. Dat gaat te ver. Wat me nu is overkomen, past wel bij me. Met mijn grote mond heb ik al vaker op de blaren moeten zitten. Tegelijkertijd is het ook zo dat het juist zo goed met me ging. Ik was en ben op zoek naar een stabiel en evenwichtig leven. In dat streven heb ik mezelf ineens weer een heel eind teruggeworpen.” – BRON

markvanzonnie2

1 thought on “Mark van Zon wil miljoenen Nederlanders uitroeien, maar heeft alleen medelijden met zichzelf”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!