Blank jongetje kreeg te maken met racisme en discriminatie op zwarte school Amsterdam

“Inmiddels erkennen ze een verkeerde keuze te hebben gemaakt. Het Waterlant College bleek een zwarte school te zijn. Wat heet: Mees was de enige blanke in zijn klas. En al snel doodongelukkig.
“Mees is een sociaal jongetje, heeft twee grote broers, zit op voetbal, we wonen in De Banne [Buiksloot, Amsterdam-Noord], dus hij is echt wel wat gewend. Maar hij viel er compleet buiten. In de pauzes praatten zijn klasgenootjes Turks en Marokkaans. Hij werd uitgemaakt voor ‘tata’, kaaskop en kut-Hollander.”images
“Dit was geen pesten door een paar kinderen, want dat kan Mees echt wel hebben, maar dit is, nou ja…” Ditmeijer valt hem bij: “Je wilt het woord niet graag gebruiken, maar het is discriminatie.”
“Deze situatie is niet goed. Niet voor de Mohammeds en Ahmeds bij Mees in de klas, maar ook niet voor de kinderen op witte scholen,”
Rick d’Ancona, directeur van het Waterlant College, wijst erop dat de populatie in Amsterdam onder de dertien jaar voor 65 procent uit allochtonen bestaat. In sommige delen van de stad, zoals Noord, en op het vmbo ligt dat nog hoger. De term ‘zwarte school’ steekt hem, vanwege de negatieve lading.” – BRON De ouders van Mees wonen in Amsterdam-Noord (bekend van autobranden, roofovervallen, busovervallen, straatterreur, armoede, onbereikbaarheid want geen brug over IJ, etc.) en daarom ging Mees naar een vmbo in Amsterdam-Noord, het Waterlant College, dat qua leerlingensamenstelling zo zwart is als Piet is ooit was. Gelukkig heeft Mees ouders die niet politiek-correct zijn (dan woonden ze wel in de grachtengordel) en het beestje gewoon bij de naam noemen: op zwarte scholen worden blanke leerlingen gediscrimineerd en is er sprake van stelselmatig racisme.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!