Miljoenen zorg geld pleitte!

Foto: Google Streetview

’Directeuren thuiszorg sjoemelen met miljoenen euro’s’

Twee directeuren van thuiszorgaanbieder Alliade geven namens de zorginstelling voor miljoenen euro’s opdrachten aan bedrijven waarvan ze zelf eigenaar zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws. Volgens experts is er sprake van verboden belangenverstrengeling.

De directeur en de inmiddels ex-directeur van Alliade hebben naast hun directeursfunctie een serie zorgbedrijven in eigendom, opererend onder de holding Freya Groep. Ze hebben verschillende onderaannemingsconstructies opgezet tussen Alliade en bedrijven uit de Freya Groep. De directeuren brengen bijvoorbeeld thuiszorgcliënten van Alliade onder bij de thuiszorgtak van hun eigen Freya Groep. Via deze constructie vloeien jaarlijks tonnen omzet weg naar de directeuren, oplopend tot 730.000 euro in 2014.

Bron: telegraaf

1 thought on “Miljoenen zorg geld pleitte!”

  1. heb ik reeds 1 jaar geleden gezegd daardoor zijn de thuiszorg medewerkers op straat komen te staan . Ik heb ook gepleit dat de bazen van die bedrijven aansprakelijk gesteld moeten kunnen worden echter doordat de wet hierin niet voorziet lijkt het op politieke onschendbaarheid.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!