Mishandeling in Chicago was haatmisdaad! @sylvana @DENK @PvdA @GroenLinks @D666 wat blijven jullie stil?

RACISME ten TOP! Links keek er naar en zag dat het goed was! Waar blijven de harde woorden en veroordeling van #sylvana #DENK #PvdA #Groenlinks #D666

O nee wacht!!! FUCK WHITE PEOPLE

CHICAGO – De vier verdachten die woensdag zijn opgepakt in verband met het mishandelen van een achttienjarige verstandelijk beperkte man in Chicago zijn donderdag ’haatmisdaden’ ten laste gelegd in de staat Illinois. De verdachten – twee mannen en een vrouw van achttien jaar en een vrouw van 24 – worden daarnaast beschuldigd van ontvoering, het onrechtmatig vastbinden en het toebrengen van letsel met een dodelijk wapen.

De vier verdachten zijn zwart, het slachtoffer blank. De mishandeling wordt als een haatdelict beschouwd omdat de verdachten het slachtoffer uitscholden om zijn ras en ook om zijn verstandelijke beperkingen. Het slachtoffer en een van de daders kenden elkaar van school, zei de politie.

De mishandeling, die deels werd gestreamd via Facebook Live, trok ook de aandacht van president Barack Obama. Die noemde het een verachtelijke daad. „Wat we nu aan de oppervlakte zien zijn problemen die er al een hele tijd zijn.”

De vier verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!