Na de negerzoen, zwartepiet en kerst is nu ook de Efteling veel te Nederlands en dus racisme. Weg met ons gaat gewoon door

De Efteling moet zo snel mogelijk ingrijpen om attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale minder racistisch te maken. Dat schrijft journalist Jan Hoek in een vurig betoog op de website Vice. “Ik ben opgevoed met het idee dat racisme niet oké is, maar de Efteling durft een wereldvisie te tonen die daar recht tegenin gaat.”

De makers van Carnaval Festival hebben hun best gedaan om de bewoners zo stereotiep mogelijk neer te zetten, zegt Hoek. Hij geeft Afrikaanse bosjesmannen als voorbeeld. “Bij ‘het land’ dat Afrika moet voorstellen, leer je bijvoorbeeld dat ze daar allemaal rieten rokjes dragen, botjes door hun neus hebben en samenleven met gigantische apen.”

Screenshot_2016-01-31-17-30-35~2(

Ook China en Japan zitten volgens de journalist ‘bomvol racistische clichés’. Daarnaast moeten de kookpotten van Monsieur Cannibale het ontgelden. Hoek, zelf een groot liefhebber van de Efteling, hoopt dat het pretpark snel wijzigingen wil doorvoeren. “Kunnen jullie hier wel alsjeblieft even aan gaan werken?”

Hoek is niet de eerste journalist die commentaar heeft op vermeend racisme in de Efteling. Eerder klaagden onder meer een Amerikaanse verslaggeefster en een documentairemaakster van de publieke omroep erover. Deze week bleek dat er al tijdens de bouw gedoe was over het racistische aspect.
Bron: looopings.nl

Foto Geert Wilders PVV:

Screenshot_2016-01-31-16-05-27~2

2 thoughts on “Na de negerzoen, zwartepiet en kerst is nu ook de Efteling veel te Nederlands en dus racisme. Weg met ons gaat gewoon door”

  1. Ik had op de site van Loopings (waar zowel positieve als negatieve reacties over Europese en Amerikaanse pretparken op verschijnen) al gereageerd op de misselijke idioterie van dit linkse stuk stront van een Jan Hoek en zeker 200 Nederlanders deelden mijn mening dat dit walgelijke ongedierte zijn grote bek moest houden over dat “racistische” gezeik in de Efteling wat Monsieur Cannibale, Carnaval Festival enz. betreft! Deze medestanders zouden ongetwijfeld die Hoek graag een paar stevige schoppen onder zijn linkse kont gegeven hebben richting Afrika waar hij mooi verder met “primitieve” negers in rokjes of luipaardmannen met ijzeren klauwen kon discussiëren over racisme! Wie weet had hij hen zelf een boel kraaltjes en spiegeltjes gegeven in ruil voor goud en olie maar hij gaat ons hier in Nederland echt niet de les zitten lezen over de Efteling!
    Hij lijkt zich haast te gedragen als een stel beroemde acteurs, filmsterren etc. (waar ik in 2009 ooit een verhaal over heb gelezen in de thans opgeheven Revu) die door hun roem, macht en geld zoveel kapsones kregen dat zij voor hun personeel en zelfs voor familie en vrienden onuitstaanbaar werden! Zo was er een beroemd filmechtpaar (hun namen zijn me ontschoten) die een kokkin in dienst hadden, Jane genaamd, en haar zelfs keihard lieten werken toen zij n.b. zwanger was! Toen het Jane een keer lukte om ergens vakantie in Frankrijk te nemen wilde haar bazin, die 150 kilometer verderop haar vakantie vierde, dat Jane bij haar langskwam om alleen maar een kop soep voor deze arrogante meesteres te maken en dat Jane daarna gewoon weer kon vertrekken! Zou ik deze Jane zijn geweest dat had ik deze hooghartige heks die hele kop hete soep recht in haar verwaande smoelwerk gesmeten! Dat je een hoop geld en macht hebt geeft je heus niet het recht dat je iedereen kunt gaan bekoeioneren!
    Als deze akelige blaaskaak van een Jan Hoek zoveel lef heeft om van de Efteling te gaan EISEN dat ze daar Monsieur Cannibale en “racistische” poppen uit het Carnaval Festival MOETEN gaan verwijderen en alle bezoekers daar anders uitmaakt voor racisten en fascisten dan raadt ik iedereen dit alvast aan: ontdoe Hoek van al zijn kleren op zijn ondergoed na dan, neem een teil gevuld met blauwe verf, dompel hem daarin onder tot hij letterlijk helemaal blauw is, zet een jakhalzenmasker op zijn lelijke tronie en jaag hem hierna met rubberen knuppels en grindsteentjes voorgoed uit de Efteling! Dan is hij tenminste voor altijd uitgezeikt met zijn ziekelijke kritiek, deze mislukte aapmens die nog beter in het Stenen tijdperk kon gaan rondwandelen, overigens geheel in adamskostuum welteverstaan!

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!