Nederlanders bewapenen zich tegen inbraak

Het afgelopen jaar bewapenen steeds meer Nederlanders zich tegen inbraken volgens de Telegraaf. Ten minste 54% van de inbraakslachtoffers zorgt voor iets van bewapening. Dit is een stijging van maar liefst 8% ten opzichte van vorig jaar.
Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) heeft dit onderzocht en is met deze cijfers naar buiten gekomen.
Een inbraak zorgt bij mensen voor veel angst en onrust aldus¬†voorzitter van stichting NIPW, Coen Staal. Mensen grijpen hierdoor sneller naar wapens om een “veilig” gevoel te krijgen. Honkbalknuppels en de hockeystick zijn het meest favoriet, maar ook messen, pepperspray en schroevendraaiers zouden slachtoffers binnen handbereik hebben liggen. Driekwart van de slachtoffers geeft ook aan het wapen durven te gebruiken.

1 thought on “Nederlanders bewapenen zich tegen inbraak”

  1. Nederlandse burgers worden haast gedwongen, dankzij die afschuwelijke linkse politici, rechters en de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken, om voor eigen rechter te gaan spelen als inbrekers hun huis binnen dringen! Deze opgenoemde idioten hebben schijnbaar liever dat wij inbrekers, als ze betrapt worden, hartelijk verwelkomen met koffie, thee, koekjes en taart, vervolgens hen zonder enige verzet van al onze spullen, geld en sieraden laten beroven en hen vervolgens lachend uitwuiven met een zakdoek!
    In verhalen uit Donald Duck Extra en Lucky Luke had je helaas inderdaad zulke stomme idioten die zich heel gedwee lieten kaalblukken en zo vrijgevig waren naar overvallers (?) en desperado’s dat de eertsgeneomden gewoon aan het Stockholm-syndroom gingen leiden! De “slachtoffers” hadden net zo goed op de grote stille hei in een ton gaan zitten met een dierenvel om, gelijk naar een arme Griek die ook in een regenton woonde!
    Stel dat er bovendien een aantal mooie meisjes en vrouwen, gekleed in spijkerbroeken of hoge jurken, nou eens in de avond of nacht een “stoere” inbreker op hun dak krijgen; laten ze zich dan soms ook zo braaf door dezen beroven, hen bloemen, kofiie en taart aanbieden of zich anders gewoon door de inbrekers “romantisch” ontvoeren?
    Ik had ooit al eens vermeld dat er ooit in een hele grappige Nederlandse reclame een vrij lange “inbreker” op rooftocht ging in een hobbywinkel in Eindhoven waar hij door de verkoopster, een zwartharige en getinte jongedame, gekleed in een lichtgroene trui, een oranje vestje en een baluwe spijkerbroek, werd betrapt. De meid gaf de jongeman meteen datgene wat hij wilde maar omdat de kerel nog niet tevreden was nam hij uiteindelijk het meisje ook mee als “inbrekersbuit” en hij droeg haar over zijn schouder de zaak uit waarna zij “hysterisch” ging gillen!

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!