Nederturken mishandelen Nederturk!

’Mishandeling bij moskee om kritiek op Erdogan’

Bij een Turkse moskee aan de Minaretstraat in Haarlem is vandaag een Turkse Nederlander mishandeld door andere Nederturken vanwege zijn kritische opvattingen over de Turkse president Erdogan. Hij zou zijn aangevallen en geslagen door meerdere aanhangers van AKP, de politieke partij van Erdogan.

De politie zojuist de mishandeling bevestigd, maar wil nog geen mededelingen doen over de toedracht van de vechtpartij. Wel bevestigt een woordvoerder dat er een verdachte is aangehouden. Het slachtoffer heeft onder meer een lichte verwonding aan zijn hoofd opgelopen.

Het is voor zover bekend de eerste fysieke confrontatie tussen Erdogan-aanhangers en een sympathisant van geestelijk leider Fethullah Gülen. Erdogan houdt Gülen verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep en noemt Gülen-aanhangers ‘een virus’ dat snel gereinigd moet worden. In Nederland zijn sinds die mislukte coup Gülen-aanhangers slachtoffer van intimidatie door sympathisanten van Erdogan.

Kort na de molestatie in de moskee in Haarlem was er een journalist van Zaman Vandaag ter plaatse. De verslaggever werd naar eigen zeggen met dood bedreigd door meerdere AKP-aanhangers. Zaman Vandaag is een krant die in de traditie staat van Fethullah Gülen.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!