OM gaat achter maker aan van filmpje Sylvana Simons

Screenshot van het filmpje.

Het OM gaat proberen om te achterhalen wie de maker is van het filmpje bij het carnavalslied Oh Sylvana. Er circuleren meerdere filmpjes op internet, maar het gaat het OM om de versie waarin een foto van Simons is gefotoshopt in beelden van lichamen van zwarte Amerikanen die zijn opgehangen aan een boom.

Een woordvoerder van het OM heeft maandag gezegd dat zij onderzoek gaat doen omdat Sylvana Simons aangifte wilt gaan doen. Daarnaast speelt het mee dat Sylvana Simons een publiekelijk persoon is. Ze is nu Tweede-Kamerlid van de partij DENK. Voorheen heeft ze gewerkt als presentatrice in de audiovisuele wereld.

De zanger van het carnavalslied zegt: Het gaat niet over Sylvana Simons.

Rob van Daal, de Brabantse volkszanger ziet zelf geen enkele reden om het lied Oh Sylvana te veranderen of in te trekken na alle commotie die ontstond om het lied. Hij en zijn manager houden vol dat het lied niets te maken heeft met Sylvana Simons. Daarom heeft de manager ook diverse verzoeken op het internet ingediend om diverse andere versies van het net te laten verwijderen.

Nikki Jeurninck de echtgenote en manager van Rob van Daal zegt daarom ook: “het is te triest voor woorden dat anderen deze beelden onder het lied hebben gezet”. Rob is gewoon een echte rasartiest die zich eigenlijk nooit met politiek bemoeid. Wij laten dit overwaaien en gaan het aankomende carnavalsseizoen lekker feest vieren met het nummer.

Het nummer is geschreven door het muziekduo De Gebroeders Ko, over een Russisch meisje dat gedumpt wordt door haar vriend aldus de artiest.

Ook de schrijvers van het lied hebben een verklaring afgelegd.

Ton en Gerard Koopmans ook wel bekend als de Gebroeders Ko verklaren: “Wij hebben totaal geen spijt, waarom zouden wij spijt moeten hebben? Wij hebben gewoon een onwijs leuk lied geschreven, een echte carnavalskraker”. “Als 1 of andere debiel hierop een clip gaat maken, tja daar kunnen wij toch echt niets aan doen”.

1 thought on “OM gaat achter maker aan van filmpje Sylvana Simons”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!