OM onderzoekt Auschwitz-tweet

Foto: Persbureau GinoPress

Officier van Justitie in zaak Van Rey vergeleken met kampbeul

Het Openbaar Ministerie heeft aangifte gedaan tegen het Heerlense raadslid Christian Petermann, nadat die laatste officier van justitie Anja Janssen op Twitter heeft vergeleken met een kampbeul van Auschwitz. Ook wenste hij Janssen, die de aanklager is in de strafzaak tegen Jos van Rey, een dodelijk ongeluk toe.

Petermann schreef op Twitter: „Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel ‘de Irma Grese van het OM’ nog vanavond verongelukt”. Grese was een beruchte SS-officier en kampbewaakster in vernietigingskamp Auschwitz.

In de Limburgse kranten stond vanochtend dat Petermann achter zijn woorden blijft staan. „Deze vrouw heeft de uitstraling van een kampbeul. Er zijn vreselijke dingen gebeurd in die kampen, maar de ellende die zij (Janssen, red.) heeft veroorzaakt, gaat nog 27 keer verder. De wijze waarop ze zich presenteert, doet voorkomen of het OM zélf een criminele organisatie is.”

„Deze uitlatingen vindt het Landelijk Parket beneden alle peil en zowel een schoffering van het Openbaar Ministerie als een grove belediging voor de officier van justitie in kwestie”, schrijft het Landelijk Parket in een zojuist gepubliceerd persbericht.

„Het Landelijk Parket is van mening dat het gaat om een strafwaardige belediging en heeft om die reden aangifte gedaan bij de hoofdofficier in Limburg. Daar is een onderzoek gestart.”

Excuses Petermann

Petermann heeft de tweet inmiddels verwijderd. Aan de Telegraaf laat hij weten: „De tweet in de privé-conversatie is direct verwijderd en ik heb mijn excuses aangeboden. Daar wil ik ’t in ieder geval bij laten.”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!