Op bevel van Erdogan 200 Koerden vermoord in Syrië

Op bevel van dictator Erdogan 200 Koerden vermoord in Syrië

Turkije heeft 160 tot 200 Koerdische strijders gedood bij luchtaanvallen in het noorden van Syrië.

Het hoofdkwartier van de Koerdische beweging YPG is gebombardeerd, meldt de Turkse zender CNN-Türk donderdag. In totaal zijn er achttien doelen onder vuur genomen.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldde dat bij de aanvallen elf doden en 24 gewonden vielen.

Het Turkse leger bevestigt dat er woensdagavond 26 luchtaanvallen zijn uitgevoerd op Koerdische stellingen in Noord-Syrië. Er zijn negen gebouwen vernietigd, evenals één pantservoertuig en vier andere wagens van de YPG.

De aanvallen zijn uitgevoerd in een gebied ten noorden van Aleppo dat door de Koerden is heroverd op Islamitische Staat. De YPG, ookwel Volksbeschermingseenheden genoemd, is een groep die volgens Turkije is gelieerd aan de Koerdische militante PKK. De YPG en PKK ontkennen banden te hebben.

Turkse inmenging

Turkije mengde zich in augustus in het conflict in Syrië. Het land steunt het Vrije Syrische Leger in de strijd tegen het Syrische leger en gewapende groepen die vechten voor president Bashar al-Assad.

Tegelijkertijd neemt Turkije van de gelegenheid gebruik om Koerdische milities onder vuur te nemen. Turkije heeft de strijd tegen de PKK opgevoerd en heeft eerder laten weten dat het een buffer wil maken in Noord-Syrië.

Grens

Het gebied in Syrië dat grenst aan Turkije wordt voor grote delen gecontroleerd door de Koerden. Ankara wil voorkomen dat de Koerden de volledige controle krijgen over de regio.

Het Vrije Syrische Leger heeft de afgelopen weken in het noorden terrein gewonnen door Islamitische Staat terug te dringen. De rebellen proberen de stad al-Bab te bereiken.

PKK

Donderdag maakte het leger ook bekend bij een operatie in het zuidoosten van Turkije 21 PKK-militanten te hebben gedood. Volgens het leger ging het om een “lucht- en grondoperatie”.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!