Ophef om homofobe flyer bij Amsterdammers

UPDATE!!!! 

‘Homohaatfolders in 020 waarschijnlijk islamitisch’

Check het maar HIER

 

Ophef om homofobe flyer bij Amsterdammers

AMSTERDAM: Een homofobe flyer die massaal huis-aan-huis is verspreid in Amsterdam-West en Amsterdam Nieuw-West, roept veel verontwaardiging op onder buurtbewoners. De politie doet onderzoek.

Wie achter de actie zit is niet bekend. In de folder wordt verwezen naar een Facebookpagina genaamd The pain of the family Barbu, over een Engelse zaak waar een Roemeense vader de identiteit van een homo-echtpaar openbaarde dat zijn kinderen wilde adopteren.

Op de flyer worden moslims, christenen en joden opgeroepen zich te verenigen tegen homoseksualiteit. Zij zouden homofilie sterk afkeuren, aldus de flyer, die verder vol staat met twijfelachtige beweringen. Het percentage homo’s dat zelfmoord pleegt zou bijvoorbeeld op 200 procent liggen.

’Bah’

D66-gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege uitte zijn irritatie via Twitter. Hij deelt een foto van de flyer en schrijft erbij: ’Bah’. VVD-Kamerlid Daniël van der Ree steunt zijn collega direct met zijn reactie: ’Als Christen herken ik mij hier niet in.’

Ook Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch walgt van de actie en schrijft op Twitter het terecht te vinden dat veel buurtbewoners in Amsterdam West verontwaardigd zijn door de ’haat flyer’. ’Discriminatie is een misdrijf, doe aangifte’, roept hij op.

Onderzoek

Zondagavond waren er zo’n twintig meldingen bij de politie binnengekomen. Het is niet duidelijk bij hoeveel mensen de folder bezorgd is. De politie is een onderzoek gestart.

’Doe aangifte anti-homo-folder’

Belangenorganisatie COC die opkomt voor homoseksuelen roept mensen in Amsterdam-West op aangifte te doen als ze een flyer met anti-homoteksten in de bus hebben gekregen. COC-voorzitter Tanja Ineke spreekt van ,,walgelijke onwaarheden”, die in de de folder staan en vraagt ontvangers zich te melden via info@cocamsterdam.

Bewoners in Amsterdam-West kregen dit weekeinde dergelijke flyers in de bus. Zondagavond hadden al twintig mensen hebben aangifte gedaan. Het COC wil de teksten analyseren en op die manier proberen te achterhalen wie de flyers heeft verspreid.

Ook Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch riep via Twitter op aangifte te doen.

In de folders staat volgens het COC onder meer dat 29 procent van de kinderen die opgroeien bij homoseksuele ouders seksueel zou worden misbruikt. Moslims, joden en christenen zouden zich volgens de auteurs van het pamflet tegen homo’s moeten verenigen.

In het pamflet worden teksten uit de Bijbel, de Thora en de Koran geciteerd met daarboven de tekst: ,,Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden.”

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!