Stuur openlijke Facebook-haatzaaierij in

Oproep: stuur openlijke Facebook-haatzaaierij in die Facebook niet wil verwijderen

Alstublieft, zó hypocriet en willekeurig is het censuurbeleid van Facebook

Voorbeelden (screenshots) van richtlijnschendende pagina’s die Facebook niet wil verwijderen, eventueel inclusief link naar de pagina in kwestie, kunt u mailen naar: info@thepostonline.nl.

Facebook censureert satirische spotprenten. Facebook censureert satirische filmpjes. Facebook verwijdert historische foto’s met daarin afbeeldingen van hakenkruizen of Duitse soldaten. Facebook verwijdert complete groepen omdat ze over borstvoeding gaan. Facebook verwijdert foto’s van blote benen. Facebookverwijdert pagina’s van Arabische secularisten en atheïsten. Facebook blokkeert gebruiker 30 dagen lang omdat die gebruikers niets anders hebben gedaan dan nieuwsberichten plaatsen, die Facebook kennelijk niet bevallen…de voorbeelden van willekeurige censuur door Facebook zijn inmiddels legio. De lijst met, overduidelijk ten onrechte, gecensureerde Facebook-content zou vrijwel oneindig zijn.

Maar sinds het censureren van satirische anti-Erdogan-filmpjes door Facebook weten we dat het Facebook is te doen om ‘haatzaaiende’ content. Content die mensen ‘kan kwetsen’, die ‘racistisch’ is of omdat er sprake is van ‘hatespeech’. Want, zo zegt Facebook, ‘we willen graag een veilige ruimte creëeren voor iedereen‘.

Een mooi streven natuurlijk. Maar dat betekent wel dat Facebook-censors kundig genoeg moeten zijn om ook een objectieve beslissing te kunnen maken over de scheidslijn tussen dat wat satirisch is bedoeld en dat wat oprecht haatzaaiend is. En tussen dat wat binnen de vrijheid van mening valt en dat wat duidelijk als haatzaaiend of kwetsend is bedoeld.

Lees de rest hier >>>>> tpo.nl

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!