Paaseitjes ook bij AH in de ban

Paaseitjes ook bij Albert Heijn in de ban?

 Na de HEMA lijkt ook supermarkt Albert Heijn de traditionele paaseitjes in de ban te doen. De term ‘Pasen’ of ‘Paas’ is komen te vervallen in de uitingen van de Zaanse kruidenier. Het gaat dan om de zelfschepbakken, waar je jouw favoriete smaken paaseitjes in een bakje kunt scheppen. De paaseieren worden nu alleen nog ‘eitjes’ genoemd. Het woord ‘Pasen’ is niet meer te vinden. De reden hiervan is niet bekend; Albert Heijn is om een reactie gevraagd.

Ook op de kleinere voorverpakte zakjes paaseitjes, wordt de term ‘paaseitjes’ niet meer gebruikt. Dat is in de winkel te zien op de verpakkingen en blijkt ook uit deze advertentie van de supermarkt:

paaseitjes bij Albert Heijn

Paaseieren krijgen andere naam

Het christelijke Paasfeest heeft zijn langste tijd gehad, moeten de hoge heren bij Ahold, HEMA en Jamin hebben gedacht. Er wonen inmiddels meer niet-christenen in het land dan christenen en ook met de groeiende moslimpopulatie moet natuurlijk rekening worden gehouden. Zou dat de reden zijn voor de aanpassingen bij verschillende winkelketens?

Hieronder een overzicht van de nieuwe benamingen voor paaseitjes per winkelketen.

  • HEMA noemt paaseitjes tegenwoordig ‘verstopeieren’. Ook komt de term ‘Pasen’ niet meer voor op de producten van dit Amsterdamse warenhuis. Wel wordt ‘Pasen’ vervangen door ‘easter’. Klinkt iets minder ‘Pasen-achtig’ en stoot daarmee minder mensen tegen de borst.
  • Albert Heijn noemt paaseieren nu liefkozend ‘eitjes’. De term Pasen is minder dan 3 weken voor het Paasfeest niet te vinden in de winkel. Er zijn natuurlijk wel weer moestuintjes…
  • Jamin tot slot heeft paaseieren net als HEMA omgedoopt tot ‘verstopeieren’. Naar het woord Pasen moet je flink zoeken.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!