GELUKSZOEKERS BELAGEN 18-JARIG MEISJE!!

Een 18-jarige amazone uit Oude Pekela is woensdagmiddag in Zuidwending door zeven mannen belaagd terwijl ze aan het paardrijden was. In Pekela en Veendam is daardoor grote onrust ontstaan. De zeven mannen probeerden haar woensdagmiddag van haar pony te trekken. Het meisje uit Oude Pekela kon ontkomen en is ongedeerd. ,,Ik ben gigantisch bang geweest.’’ De vrouw reed woensdagmiddag rond kwart voor 3 met haar pony in Zuidwending, een plaatsje ingeklemd tussen Pekela en Veendam. Volgens haar volgde een getinte man haar met de fiets. ,,Ik voelde me heel ongemakkelijk. Ik heb drie langsfietsende kinderen gevraagd om samen met mij de weg te vervolgen. Even verderop doken zes andere mannen uit de bossen. Stop, stop, stop riepen ze in het Engels. De kinderen zijn toen gevlucht’’, vertelt de vrouw. Volgens haar probeerden de zeven mannen haar van de pony te trekken.

rapefugees-jpg_1722279_ver1.0_1280_720

,,Mijn pony steigerde en heeft een van hen nog een flinke trap verkocht. Daar schrokken ze van en gelukkig kon ik wegkomen en naar een erf vluchten.’’ Daar is ze opgevangen door een man en een vrouw in Zuidwending. ,,Ik heb toen in paniek mijn zus gebeld.’’ Het meisje heeft een verklaring afgelegd bij de politie. Zowel de politie als de gemeente Pekela nemen het incident zeer serieus, laat burgemeester Jaap Kuin weten. De vrouw vermoedt dat ze is belaagd door vluchtelingen. ,,De mannen hadden een donkere huidskleur en spraken geen Nederlands.’’ Volgens Kuin is nog niet bekend wie de daders zijn, maar het lijkt om asielzoekers te gaan. ,,De politie weet niet of de mannen uit het asielzoekerscentrum in Pekela komen. Het is, met wat we nu weten van getuigen, een serieuze optie. Mogelijk gaat het om illegale vluchtelingen.’’ De vrouw benadrukt ‘niets tegen buitenlanders of asielzoekers te hebben’. ,,Als dit blanke mannen waren geweest, ging ik ook naar de politie.’’ De jonge vrouw wil anoniem blijven. Ze zette haar relaas wel op haar Facebookpagina om anderen te waarschuwen voor de groep. Donderdagavond spraken de vrouw en burgemeester Kuin met elkaar. De politie Veendam heeft haar vrijdagmiddag nog een keer gehoord. Kuin: ,,We zijn na de melding direct in overleg gegaan met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de politie. Ook heb ik alle fractievoorzitters van Pekela op de hoogte gebracht.’’ De politie gaat voorlopig extra patrouilleren in Zuidwending en omgeving. Agenten hebben een buurtonderzoek gedaan. De politie heeft nog geen aangifte opgenomen omdat er sec geen strafbare feiten zijn gepleegd. ,,Maar er is wel een melding van gedaan. Het is heel ongemakkelijk geweest voor het meisje.’’, meldt Ron Reinds van de politie. In de omgeving wordt ongerust gereageerd op deze gebeurtenis. Ouders hebben, na een eerder incident bij een basisschool in Pekela enkele weken terug, ook nu scholen gewaarschuwd. ,,Ik laat, nu ik dit nieuwe verhaal ook heb gehoord, mijn kind niet meer alleen naar school fietsen’’, vertelt een geschrokken moeder. Vorige maand werden kinderen aangesproken door een nog onbekende man, vertelt Kuin. ,,We hebben daarop een waarschuwingsbrief vanuit de scholen gestuurd naar de ouders.’’ Burgemeester Kuin kent de signalen van onrust naar aanleiding van de belaging. Ook dat veel inwoners naar het asielzoekcentrum in Pekela wijzen. Hij noemt het begrijpelijk, maar ook een dilemma. ,,Ik wil het zeker niet wegstoppen, maar het is een incident. En we kunnen nog niet zeggen: die mannen zijn het. Maar of het nou om asielzoekers gaat of niet, het is sowieso onacceptabel dat vrouwen worden lastiggevallen.’’ – BRON – NOTA BENE, foto is ter illustratie, dit is niet het meisje uit Oude Pekela!

4 thoughts on “GELUKSZOEKERS BELAGEN 18-JARIG MEISJE!!”

  1. gewoon het land uit trappen als het een kind van de burgemeester of politie agent is worden er direkt stappen genomen en nu blijft het in de pot liggen doe er gvd wat mee ze maken ons land helemaal kapot

  2. zie je wat je krijgt als je die verdomde zwart joekels ons land binnen laat. een paar jaar terug had je er nog geen last van.misschien was er hier en daar wel wat maar lang niet zo veel als nu. maar sinds er meer azc’s zijn hoor je meer van dit soort incidenten voorbij kommen. en dan zijn ze nog van plan om nog meer van die azc’s te laten kommen. als het zo door gaat dan is het over een paar jaar geen Nederland meer en kan je het net zo goed nigeria noemen als we worden overspoelt door die zwarte. en als de overheid nog meer ging controleren bij de grens dan zouden er ook niet veel illegale immigranten zijn. want je zou er toch niet aan moeten denken dat onder een van die boerka’s een bom zit en dat die midden op de dam in Amsterdam af gaat want wie controleert die mensen? want wie weet horen ze bij Isis en kunnen ze zo maar ongemerkt ons land in kommen om daar aanslagen te plegen.

    ik vind gewoon dat we als Nederland dit niet zomaar moeten laten gebeuren. waarom kommen al die vluchtelingen naar ons toe het is hier echt niet beter dan daar en wij hebben ook niet zo’n grote economie om al die mensen financiële bijstand te bieden. waarom niet meer naar buurtlanden zoals Duitsland of belgie en Frankrijk want uiteindelijk raakt Nederland ook vol.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!