Policorwatch: Hilversumse burgemeester Broertjes (PvdA) houdt logeerpartijen en dialogen met reljeugd

Policorwatch: Hilversumse burgemeester Broertjes (PvdA) houdt logeerpartijen en dialogen met reljeugd

Dialoog mensen, dialoog

Pieter Broertjes (PvdA, beloningsbaantje voor PvdA-campagnevoeren tijdens zijn Volkskrant-hoofdredacteurschap) krijgt het reltuig in zijn gemeente maar niet onder controle. Toen hij laatst zowaar enige realiteitszin toonde en stelde dat de overlast door losgeslagen moslimjongeren (‘boefjes’, voor Volkskrantlezers en PvdA-stemmers) direct verband hield met ramadan, de vastenmaand voor bezinning en spiritualiteit van de religie van de vrede.

Dat mocht Broertjes natuurlijk helemaal niet zeggen van boze moslims (pleonasme) en het siert hem dat hij dit statement desondanks volhoudt in een radio-gesprek gisteren op de lokale zender RTiHilversum.

Wat wel weer koddig is: de burgervader heeft een experiment met nachtopvang (!!) voor jongeren die stenen door ruiten gooien (!!) gehouden en dat blijkt dus waanzinnig goed te helpen. Er is geen geld voor politie, er is geen ‘nachtopvang’ met tralies, bewakers en prikkeldraad, maar gewoon een gezellige logeerpartij in het buurthuis, voor kinderen die gewoon thuis in hun bed horen te liggen des nachts. Want “ze voelen zich opgejaagd door de politie, is hun redenering.” Staat. Er. Echt. Heel gek maar wij gokken zomaar dat jongelui die nooit stenen gooien en rellen, zich ook nooit opgejaagd voelen door de politie.

Enfin. Er is meer policorgekte.

Broertjes heeft namelijk ook aangekondigd om de tafel te gaan met Bewust Moslims. Dit ‘platform’ is te vergelijken met de ‘actiegroep’ die de Efteling bedreigt omdat zij racisme zouden bedrijven: anoniem dus laf, totaal onbekend, heeft geen achterban dus vertegenwoordigt niemand, is louter een website en wat social media en slaat aan de lopende band onverzoenlijke, ontwrichtende taal uit. En dat neemt Pieter Broertjes (PvdA) dus serieus.

En de reljeugd? Die hangen ’s nachts schaterend in het buurthuis en zijn druk aan het verzinnen wat hun volgende eis is aan de belastingbetaler. Anders gaan ze rellen, namelijk.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!