Prachtig eerbetoon!

Voetballers eren overleden Niek (22) met tranen en fakkels

Met fakkels, spandoeken en uitbundig vloeiende tranen was er vandaag een indrukwekkend en emotioneel eerbetoon aan de overleden Niek van Binsbergen, voorafgaand aan de wedstrijd tussen het eerste elftal van ‘zijn’ SC Rheden en Rood Wit uit Groesbeek.

De 22-jarige Rhedenaar kwam een week eerder om het leven bij een noodlottig ongeval. Hij werd op het traject tussen Arnhem Velperpoort en Zevenaar aangereden door een trein en overleefde de klap niet.

De wedstrijd van zijn team SC Rheden 3 werd voor deze dag afgelast. Het eerste team van de club speelde wel, voor de gelegenheid in een zwart tenue. De spelers stonden voor de wedstrijd arm in arm en ontstaken een fakkel. Er werd een minuut stilte gehouden.

Herinnering
Ook zijn eigen teamgenoten en al zijn vrienden langs de kant ontstaken fakkels en zetten het sportpark in een waas van rode en witte rook. Langs de lijn stonden bovendien vrienden en teamgenoten met een spandoek, als herinnering aan Niek. Misschien nog wel indrukwekkender was het minutenlange applaus dat in de derde minuut klonk. De scheidsrechter legde het spel even stil.

De wedstrijd tussen SC Rheden en Rood Wit eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Symbolischer kon het bijna niet, omdat Niek in het eerste altijd met nummer 3 speelde. ,,Het shirt met dat nummer is deze week ingelijst en staat al de hele week in de kantine”, aldus een vriend en ploeggenoot.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!