PvdA-raadslid hekelt ‘politieke kruistocht’ van christelijke partijen

Een raadslid van de Partij van de Arbeid (PvdA) uit Roermond is boos vanwege een motie om de Turkse overheidsfinanciering aan moskeeën in Nederland te stoppen. Selami Coskun, raadslid in Roermond en leraar maatschappijleer in opleiding, hekelt in zijn eigen woorden ‘de politieke kruistochtgangers van de christelijke partijen’.

Het gaat om een motie van CDA, CU en SGP waarmee maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat moskeeën in Nederland worden gefinancierd door de Turkse overheid, een middel om de lange arm van Ankara een halt toe te roepen.

Noch ik, noch vele met mij zullen de politieke strijd niet opgeven. Ik ben moslim en Nederlander en de islam zal eeuwig in Nederland blijven

Het raadslid Coskun uit Roermond hekelt de motie. ‘Noch ik, nog vele met mij zullen de politieke strijd niet opgeven. Ik ben moslim en Nederlander en de islam zal eeuwig in Nederland blijven,’ twitterde Coskun onder meer.

De politieke kruistocht gangers van de christelijke partijen zullen op deze manier de godsdienstvrijheid van moslims willen beperken

De motie werd dinsdagmiddag aangenomen door de Tweede Kamer: 75 leden stemden voor, en iets minder Kamerleden stemden tegen.

LEES HIER VERDER

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!