Raad Marokkaanse Moskeeën-woordvoerder Bouharrou hekelt DENK

De polarisatie in het Nederlandse politieke landschap wordt alleen maar erger en minderheden beseffen het gevaar daarvan niet. Dat zegt de woordvoerder van de Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland, Saïd Bouharrou, maandag in een ingezonden opiniestuk in de Volkskrant. Net als de PVV draagt DENK volgens hem bij aan de toenemende tweedeling in de politiek.

“Een stem op de PVV is een stem op polarisatie, een stem op DENK is geen stem op depolarisatie”, aldus Bouharrou. Hij waarschuwt ervoor dat als het politieke midden veel stemmen verliest aan DENK dat ook zal leiden tot meer stemmers op de PVV. “De polariserende tegenpolen worden groter ten koste van het middenveld.”

Het succes van DENK ligt in “haar depolarisatiepoging van het polarisatiesucces van de PVV.” De schreeuw om ‘change’ wordt echter volstrekt verkeerd ingevuld door DENK, aldus Bouharrou. De beweging is volgens hem een strategische pr-denktank. Hoe zit het met veiligheid als straks de kemphanen DENK en PVV de samenleving splijten? Hoe zit het met de economie en welvaart? Hoe gaat DENK de werkgelegenheid stimuleren en hoe denkt zij over Europa?

Een oplossing voor problemen heeft DENK nog niet. Zij zal “eerst moeten werken aan een behoorlijk en geloofwaardig partijprogramma dat verder gaat dan alleen kansloze moties indienen ten behoeve van gratis publiciteit.”

Opdracht voor thuis: lees het uiterst racistische en polariserende betoog over huis- en veldnegers op de Facebook van DENK en beantwoord de volgende vraag:

Valt Bouharrou na deze ontboezemingen volgens DENK in de categorie huis-, danwel veldneger?

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!