Reuzensucces voor Scheveningse pier


Anouk Wolf (l) en Maartje Egberink (r) bij het reuzenrad van Scheveningen.

Anouk Wolf (l) en Maartje Egberink (r) bij het reuzenrad van Scheveningen.
Foto: De Telegraaf

SCHEVENINGEN – Een nieuw reuzenrad voor de kust van Scheveningen moet de smoezelige pier weer grandeur geven. Bezoekers reageren wisselend op de attractie.


Oma Marry van der Meijde en kleindochter Lotus van Bodegom bij het reuzenrad van Scheveningen.

Oma Marry van der Meijde en kleindochter Lotus van Bodegom bij het reuzenrad van Scheveningen.
Foto: De Telegraaf

Foto: ANP

Foto: EPA

Foto: ANP

Foto: ANP

Foto: ANP

Het reuzenrad staat 20 meter uit de kust op een nieuw platform, dat als een zijvleugel aan de pier is gebouwd. Maartje Egberink en Anouk Wolf uit het Twentse Bornerbroek zijn een weekendje in Den Haag en stappen als een van de eerste bezoekers in de attractie. Terwijl de gondel langzaam omhoog wiebelt kijkt Maartje verschrikt om zich heen. ,,Ze heeft een beetje last van hoogtevrees”, grapt Anouk.

Vanuit de gondel hebben bezoekers een mooi uitzicht over de pier, de zee en het strand. Maar een groot flatgebouw op de boulevard blokkeert deels de uitzicht op de skyline van de hofstad. Toch zijn de meeste bezoekers enthousiast over de aanwinst.

,,Ik vond het geweldig”, zegt Marry van der Meijde die zojuist met haar kleindochter Lotus van Bodegom een rondje heeft gemaakt. ,,Ik ben ook in het reuzenrad van Wenen geweest, maar dit is leuker.” Lotus vond het rondje ook ‘wel leuk’ maar is toch een beetje teleurgesteld. ,,Als je op de pier staat lijkt-ie hoger dan wanneer je erin zit.”

Oppepper

De meeste bezoekers hopen dat de vervallen pier door het reuzenrad een oppepper krijgt. ,,Dit was ook wel hard nodig, de pier was toch een beetje vergane glorie”, zegt Mark Quist uit Leiderdorp die zojuist met zijn zoontje Max uit het rad is gestapt. ,,We zijn al een jaar niet meer naar Scheveningen geweest en zijn speciaal voor het reuzenrad gekomen”, vertelt Calja Alders uit het Westland. ,,Het is wel een trekpleister en geeft extra uitstraling aan de pier”, vult haar man Jaap aan.

Marry die in Den Haag woont is dolenthousiast over de nieuwe aanwinst. ,,Dit is geweldig voor Scheveningen.” ,,En de skyline verandert er ook door.”

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!