De media jokkebrokt: “Arnhemse schooldirecteur wordt bedreigd”

Vorige week schreven wij een bericht over het verdwijnen van Zwarte Piet op de Arnhemse Scholen, en omdat schooldirecteur Rob Bleumink dit ZELF trots aankondigde in de Gelderlander zagen wij geen enkel probleem om hier een artikel over te maken met zijn eigen foto erbij. Hij zocht immers ZELF de publiciteit over een onderwerp wat heel veel mensen bezighoudt. Een schooldirecteur die tegen de wens (traditioneel Sinterklaasfeest MET Zwarte Piet) ingaat van de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking ingaat is natuurlijk nieuwswaardig! Lees verder onder de foto!

bertbrussen2Diverse kranten schreven vandaag opeens dat directeur Rob Bleumink wordt bedreigd. Zoals HIER, HIERR en HIERRR.

Voor de goede orde: wij van Liefde voor Holland staan NIET achter het bedreigen van Rob Bleumink!

Het vreemde is wel dat er onder het bericht op onze website EN onder het bericht op onze Facebookpagina geen enkele bedreiging is geuit. Er zijn honderden reactie geplaatst, waarvan geen enkele van bedreigende aard. Dus waar zijn die bedreigingen dan geuit? Het lijkt ons wat jokkebrokken wat de Gelderlander, de Telegraaf en het Algemeen Dagblad doen. Ook Bert Brussen van de geweldige en altijd interessante pagina TPO (doneer ook eens!) had er iets over te zeggen, maar sloeg de plank helaas mis!

Hij heeft het erover dat Liefdevoorholland.com ‘haat aanzwengelt’, nogmaals DIT is het originele bericht, wat dan HIER op FB is geplaatst. Van haat is geen sprake, en al helemaal niet van iets “aanzwengelen” of iets oproepen. Verder plaatst hij een screenshot, NIET afkomstig van onze facebookpagina maar toch noemt hij ons “haatfacebookgroep” (terwijl hij het eerder had over onze website, zou hij het verschil tussen Facebook en een blogs niet weten?). Nogmaals: jammer dat een pagina die doorgaans veel betere (ongesubsidieerde!) journalistiek levert dan de gevestigde media dan toch zo de fout ingaat. We hebben een mailtje (of 3) de deur uitgedaan om te vragen of het bericht aangepast kan worden. Maar toegeven dat je fout zit, dat is natuurlijk te moeilijk voor sommigen. Ook werd opeens dit gezegd:

is het niet stiekem gewoon voor jou een gelegenheid om je frustratie de vrije loop te laten en te gaan schelden in de hoop dat we dan meer jouw kant kiezen?

In de hele correspondentie is geen enkel scheldwoord voorgekomen, toch beeldt de TPO-medewerker zich dit in. Zoals er zoveel wordt ingebeeld (zoals bedreigingen wellicht??).

1 thought on “De media jokkebrokt: “Arnhemse schooldirecteur wordt bedreigd””

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!