Scooterrijder rijdt door na aanrijding

Scooterrijder rijdt door na aanrijding 76-jarige man in Delft en is gefilmd

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 10 mei. Meer zaken zijn hierte vinden.

Op vrijdagmiddag 29 april iets voor 14.00 uur rijden twee agenten over de Binnenwatersloot in Delft. Aan de andere kant van het water rijdt een Piaggio Zip scooter die hen direct opvalt door zijn rijgedrag. Ook zien ze dat er geen kentekenplaat op de scooter zit, dus besluiten ze om er achteraan te gaan.

Als de agenten de Phoenixstraat op rijden, zien ze dat er bij de verkeerslichten een man op de grond ligt. Hij wordt al door meerdere omstanders geholpen. Het blijkt dat de man is aangereden door de scooterrijder, die vervolgens is doorgereden.

Gebroken been

De agenten bellen een ambulance en rijden richting de Coenderstraat om te kijken of ze de Piaggio Zip nog ergens zien, maar die is al verdwenen. Eenmaal terug bij het slachtoffer blijkt dat hij een been heeft gebroken, waardoor hij zeker zes weken in het ziekenhuis moet blijven en daarna een flinke tijd moet revalideren.

Na onderzoek heeft de politie meerdere camerabeelden gevonden waarop de scooterrijder is  te zien. Voor de aanrijding rijdt hij over de Koornmarkt en de Peperstraat en ook daar valt zijn rijgedrag op. Hij rijdt onder andere een stukje over de stoep. Na de aanrijding rijdt hij met hoge snelheid over de Buitenwatersloot.

Signalement bestuurder

De man is licht getint en zo’n 20 tot 25 jaar oud. Hij draagt een zwarte Jet helm met zilveren letters, een grijs/groene jas en een donkere broek met waarschijnlijk een streep aan de zijkant van het bovenbeen. En hij heeft lichtkleurige schoenen aan.

De man rijdt op een zwarte Piaggio Zip SP scooter zonder spiegels en zonder kentekenplaat. De scooter heeft opvallende oranje stickers op de voorzijde en op de linker en rechter achterzijde. De velg van het voorwiel is ook oranje.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Bekijk hier het filmpje. film

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!