Verdoezeld, gelogen, goedgepraat

De omschrijvingen van de daders lijken met honderden op elkaar: licht getint uiterlijk, gebroken Duits, bruut optreden, een “Nee” wordt niet gerespecteerd.

CX8f3kyWMAA2zN-

De omvang is schrikbarend – steeds meer vrouwen worden het slachtoffer van seksdaders met een asielachtergrond. De schandalige gebeurtenissen in Oudejaarsnacht in Keulen waren pas het begin. Overwegend “asiel zoekende” jonge mannen bedekken het land met een golf seksueel geweld. De politiek en de media stellen ondertussen alles in het werk om de gebeurtenissen te verdoezelen en als incidenten te bagatelliseren. Ze doen het steeds opnieuw. Het zijn journalisten, ambtenaren en politici.

Schijnbaar zonder enige scrupules vallen de daders over de weerlozen heen en doen hen bruut geweld aan. De waarheid is in Duitsland eveneens een van de talloze slachtoffers van misbruik. Er wordt verdoezeld, gelogen en goedgepraat als het om de enorme toename van seksueel geweld door “asielzoekers” in Duitsland gaat. Gewone politieagenten berichten hoe de omschrijving van daden tijdens diensttijd steeds verder gebagatelliseerd wordt, tot ze nauwelijks nog terug te kennen zijn. Rainer Wendt, de chef van de Duitse politievakbond, spreekt van decreten en beschikkingen, die ertoe leiden dat veel dingen onuitgesproken blijven. In de stad Gera in de deelstaat Thüringen bracht pas de interpellatie van een AfD-parlementariër de verkrachting van een 14-jarige door twee 18-jarige Afghanen aan het licht. Er is nooit een persmededeling van de politie over de zaak geweest. En wat we moeten denken van het situatierapport van de binnenlandse veiligheidsdienst, gepubliceerd onder de titel “Criminaliteit in de context van immigratie”, weet de voormalige politieagent en bestsellerauteur Stefan Schubert (“Gangland Deutschland”): “Het lijkt rechtstreeks uit de heksenkeuken van de politiek correcten afkomstig te zijn.”

Is het echt mogelijk dat het aantal verkrachtingen in Duitsland van 2014 naar 2015 volgens de criminaliteitsstatistiek van de politie met meer dan 300 zaken afgenomen is, van 7.345 naar 7.022? Worden er voor 2016 nog lagere cijfers gepubliceerd? Zullen de verantwoordelijken erover oreren dat meer dan een miljoen jonge mannen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten het land voor vrouwen op wonderbaarlijke wijze zelfs veiliger gemaakt hebben? De waarheid lijkt inmiddels gewoon een al te gemakkelijk slachtoffer van misbruik te zijn. Terwijl de vergelijking eigenlijk cynisch is. Een abstract begrip zoals de waarheid valt alleen in het hoofd met de uitdrukking verkrachting te bewijzen. De schaamte, de pijn, de angst, de traumatische gevolgen worden alleen gevoeld door slachtoffers van vlees en bloed. En daarvan zijn er na de asielvloed van verleden jaar veel te veel. Een kort overzicht van enkele tot voorbeeld dienende gebeurtenissen in de afgelopen dagen getuigt daarvan. Het is een duistere, boos makende reis door de Duitse werkelijkheid: In de 50.000 inwoners tellende stad Görlitz in de deelstaat Sachsen waarschuwt burgemeester Siegdried Deinege jonge vrouwen ervoor om ´s avonds alleen door de stad te lopen. De politie krijgt de gewelddadige bendes, bestaande uit jonge mannen met een migratieachtergrond, onder wie veel Syriërs, niet onder controle.

In Keulen, de stad van de Oudejaarsschande, besloten de autoriteiten de volgende jaarwisseling geen feest te organiseren rondom de Dom. “Samen nieuw beginnen – Welkom 2017” zou het heten, maar de veiligheidsrisico´s zijn veel te goot. Uit het naburige Düsseldorf sijpelt ondertussen een politiedocument door naar het publiek, een interne mail. “Bild” citeert hieruit in een artikel. Agenten van recherchecommissariaat 12 – verantwoordelijk voor seksuele delicten – zouden daarin de “enorme toename” van misbruik van kinderen in zwembaden vaststellen. De daders zouden “grotendeels immigranten” zijn. Een journalist vraagt bij de perswoordvoerder van de politie in Düsseldorf na of de mail echt is. Dat bevestigt de man, preciseert echter de uitspraak: de “enorme toename” zou niet alleen betrekking hebben op de zwembaden, maar op het totaal aantal seksuele delicten in Düsseldorf. In de mail wordt ook gezegd dat de opheldering moeilijk zou zijn, omdat de daders overwegend in groepen opereren.

Een gerechtelijk vonnis, dat enkele dagen daarvoor werd uitgesproken in Ahrensburg in de deelstaat Schleswig-Holstein, doet echter de cynische vraag rijzen waarom politieagenten überhaupt moeite zouden moeten doen om seksuele criminelen met een migratieachtergrond op te pakken. De rechter veroordeelde een man uit Eritrea, die in januari geprobeerd had in een parkeergarage in Bad Oldesloe een 18-jarige te verkrachten, tot zeven maanden voorwaardelijk en 30 uur taakstraf. Politieagenten hoorden het gegil en konden de vrouw bevrijden. De dader had het slachtoffer in haar gezicht en haar hals gebeten.

Kort na de daad hadden 150 boze burgers in de binnenstad van Bad Oldesloe gedemonstreerd tegen een politie die niets ziet, tegen een regering die niets hoort, en tegen media die niet berichten. Het heeft niets geholpen. In welke omvang de verantwoordelijken wegkijken en niets horen, blijkt bijvoorbeeld uit het privéproject “XY-Incident”. De maakster verzamelt gepubliceerde “incidenten” van criminaliteit door buitenlanders uit dit jaar en presenteert deze op internet op een kaart van Duitsland. Op dit moment staan er 761 seksuele delicten tegen volwassenen op. Daarbij komen bijna nog evenveel overvallen op kinderen en jongeren. De kaart van Duitsland bij “XY-Incident” lijkt inmiddels met een dikke laag schimmel te zijn bedekt, zo dicht zitten de markeringen van de misdaden op elkaar. Iedere markering staat symbool voor minstens één onschuldig slachtoffer.

Maar wellicht zijn ze zelf schuldig aan hetgeen hen is overkomen? Misschien hadden ze gewoon de verkeerde schoenen aan? Markus Koths, de perswoordvoerder van de binnenlandse veiligheidsdienst, riep vrouwen er onlangs in een interview met de krantenuitgeverij Schleswig-Holstein toe op om bij het uitgaan af te zien van hoge hakken en in plaats daarvan gymschoenen te dragen. Dan zouden ze sneller kunnen wegrennen… – BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!