#intocht #Sinterklaas De slag om Maassluis

Een Sinterklaasintocht met detectiepoortjes en noodverordenings en bomhonden en 100%-controle. Alles opgehitste idioten die hun gelijk proberen te halen over 5-jarige kotertjes op de schouders van hun Papa’s & Mama’s, en Nederlands kinderfeestje in een zieke nekklem houden. Wat is er gebeurd dat we dit land geworden zijn? (Antwoord: PvdA/D66/GroenLinks + Staatsjournaal).

  • UPDATE:

    200 tegenstanders Zwarte Piet opgepakt in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft zo’n 200 Zwarte-Pietactivisten aangehouden op drie verschillende locaties, omdat ze volgens de agenten het demonstratieverbod hebben overtreden. Onder de arrestanten zijn de Amsterdamse advocaat Michiel Pestman en activist Jerry Afriyie.

“Bij het wegvoeren van de aangehouden activisten naar een gereedstaande bus zijn over en weer flinke tikken uitgedeeld”, zegt NOS-verslaggever Robert Bas.

Tientallen demonstranten tegen Zwarte Piet opgepakt in Rotterdam

Bronnen melden de NOS dat burgemeester Aboutaleb gisteravond in Rotterdam een noodbevel instelde. Hij deed dit omdat er informatie was binnengekomen over extreem-linkse partijen die naar Rotterdam zouden komen in plaats van Maassluis.

Per persoon zal worden gekeken of iemand vervolgd zal worden. Het merendeel van de arrestanten komt vandaag waarschijnlijk weer vrij, meldt de politie.

De tegengehouden aanhangers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, waarin allerlei tegenstanders van Zwarte Piet zijn verenigd, wilden naar de Erasmusbrug in Rotterdam. Bij de Willemskade, daar vlakbij, legde de stoomboot met Sinterklaas aan.

Een kleine groep demonstranten van Kick Out Zwarte Piet wist aan de politie te ontkomen. Zij zijn uiteindelijk alsnog naar de intocht van Sinterklaas in Rotterdam gegaan. Daar hebben ze een klein protest tegen Zwarte Piet gehouden, onder de Erasmusbrug.

De overgebleven demonstranten van de actiegroep

 

 

2 thoughts on “#intocht #Sinterklaas De slag om Maassluis”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!