De 1e sneeuw van 2017 is gevallen

In het oosten van Nederland, van Limburg tot in Drenthe, is afgelopen nacht enkele centimeters sneeuw gevallen. Op veel plekken is het de eerste sneeuw van het jaar. De een heeft vrij en kan genieten van de sneeuwpret, de ander moet werken en begeeft zich op spekgladde wegen. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de gladheid.

Op meerdere plekken in het land zijn verkeersongelukken gebeurd. Onder meer in Limburg gleden auto’s van de weg. De neerslag bestaat uit sneeuw, ijzel en natte sneeuw.

De weerwaarschuwing geldt voor heel Nederland, op Zeeland en de Waddeneilanden na. Op sommige plekken blijft de sneeuw liggen en is het wegdek extra glibberig, zoals op de snelweg bij Maastricht.

Afbeelding weergeven op Twitter

Dit is Maastricht op dit moment: koud en glad. Op veel plekken in het land heb je last van sneeuw of ijzel, dus rijd met beleid.

De winterse buien zijn voornamelijk in het zuidoosten van het land gevallen. Op de meeste plekken is het gebleven bij natte sneeuw. Dat komt doordat de temperatuur afgelopen nacht niet ver onder nul daalde.

In de loop van de dag warmt het op tot rond de vijf graden. De kans dat het witte laagje blijft liggen is dus erg klein. De weerwaarschuwing geldt nog tot en met het einde van de ochtend.

In het Drentse Coevorden lieten ze er geen gras over groeien. Op ingestuurde foto’s is te zien dat er manshoge sneeuwpoppen zijn gemaakt. Op andere plekken in het land bleef de sneeuwpret beperkt tot het schrijven van teksten in het laagje sneeuw op geparkeerde auto’s.

Witte straat in het Limburgse Sittard
Besneeuwde auto in het Gelderse Bennekom

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!