Dit is Nederland: Sylvana krijgt beveiliging. Pim Fortuyn kreeg geen beveiliging.

Ja hoor, het is het DENK-tuig gelukt. Sylvana Simons, die zichzelf als nationaal ambassadeur voor de huidskleur ‘zwart’ heeft opgeworpen, krijgt beveiliging. Aldus beweert haar baas, Graaf Denkula. Sylvana Simons van de politieke beweging Denk krijgt bescherming. Dat gebeurt naar aanleiding van concrete bedreigingen aan het adres van het kandidaat-Kamerlid. Er worden ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ getroffen om haar te beschermen. Dat heeft Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu dinsdag gezegd, na een gesprek met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en het Openbaar Ministerie. Volgens Kuzu zijn er concrete bedreigingen waar DENK zich ernstig zorgen over maakt. “Je hebt maar een persoon nodig.” Simons heeft niet overwogen te stoppen wegens de dreigementen, zei hij verder.

pimdood

Kuzu riep premier Mark Rutte op om zich tegen de bedreigingen aan het adres van Simons uit te spreken. “Hij moet laten weten dat dit echt niet meer kan. Dit is een brug te ver en moet ophouden.” Rutte is momenteel op handelsmissie in Indonesië. De politieke beweging DENK maakt zich grote zorgen over de veiligheid van haar kandidaat-Kamerlid Simons. Volgens de beweging is er een ‘onveiligheidsgevoel’ rond Simons ontstaan. Jongste incident is de video van het liedje Oh Sylvana van zanger Rob van Daal met beelden van Simons. – BRON

6 thoughts on “Dit is Nederland: Sylvana krijgt beveiliging. Pim Fortuyn kreeg geen beveiliging.”

  1. Iedereen die wordt bedreigd heeft recht op bescherming, zowel Wilders als Simons. Geen uitgezonderd. Een van de Nederlandse waarden is recht op eigen mening voor iedereen, niet alleen voor een klein groepje. Als je van Holland houd bescherm je iedereen die hier woont, en op christelijke grondslag vang je hulpzoekende op en help je ze.

    1. Is het werkelijk zo dat als iemand op faceboek of email schrijft dat ik dood mag of gemaakt moet worden ik door belasting betalende nederlanders gefinancieerde beveiliging krijg,of is het zo dat ik dat zelf moet betalen als ik DENK dat nodig te hebben.
      Ik ben net zo min als zij een politicus, beide zijn we gewoon burger van dit land.

  2. Hallo LVH (=auteur van dit artikel). Wat wil je precies zeggen? Vind je dat het niet beveiligen van Pim Fortuyn een reden is om dezelfde fout ook bij anderen (toekomstige) politici te maken? Of is je punt dat alleen politici met dezelfde mening als jij beveiligd moeten worden?

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!