Syrische vrouwen: Onze mannen zijn lafaards

Syrische vrouwen: Onze mannen zijn lafaards die op de vlucht slaan in plaats van hun vrouwen en kinderen te beschermen

De Syrische mannen die hun door oorlog geteisterde land ontvluchten worden zwaar bekritiseerd door de vrouwen die in de misère in vluchtelingenkampen moeten achterblijven.

Op de vraag hoe ze denken over het grote aantal mannen die met achterlating van hun vrouwen en kinderen van Syrië naar Europa zijn gevlucht nemen deze vrouwen geen blad voor de mond.

Een vrouw beschuldigt hen van het in de steek laten van Syrië in een tijd van crisis, terwijl anderen korter van stof zijn en voor lafaards uitschelden, en  benadrukken dat het “haram” is – verboden onder de islam – om hun land tijdens een oorlog te verlaten.

De vrouwen zijn geïnterviewd door de Amerikaanse video journalist Bilal Abdul Kareem, ze overleven in een vluchtelingenkamp in Syrië.

Een jonge vrouw die in één van de tijdelijke gebouwen verblijft in het vluchtelingenkamp zegt dat ze erg boos is op de mannen die hun vrouwen kinderen in Syrië achterlaten.

“We hebben een crisis hier. Als ze vluchten (de mannen), wie gaat ons dan bevrijden? Wie zal ons beschermen? Wij zijn hun eer.”

Een ander beschuldigt de Syrische mannen voor het verlaten van vrouwen en kinderen en het aan ‘buitenstaanders’ overlaten om de oorlog te strijden en de bevolking te helpen.

Een andere vrouw die onlangs haar huis in Homs is ontvlucht zegt dat ze haar vaderland niet in de steek laat, ondanks dat “Europese landen beter zijn”.

“Bij Allah, het is verkeerd! Is dit niet verkeerd? Het is verkeerd om uw land en uw familie tijdens nood te verlaten.”

‘Wij vrouwen moeten alle ellende dragen omdat we niet ons land verlaten … dit is zwaarder dan naar Europese landen vluchten, dit is pas echt moeilijk.”

Een andere vrouw voegt toe: “Naar mijn mening is het haram (verboden volgens de islamitische wet) om het land tijdens strijd te ontvluchten, ze verlaten het terwijl het in gevaar is.”

“Ze (de mannen) moeten het land verdedigen. Ze moeten hun families beschermen en niet naar Europa vertrekken.”

Als haar wordt gevraagd wat ze wil zeggen tegen de honderdduizenden mannen die uit Syrië richting Europa zijn gevlucht, antwoordt de Syrische vrouw dat ze smeekt dat de mannen terugkomen om in de burgeroorlog te vechten en het “vaderland verdedigen”.

Europa worstelt met het probleem van de ergste migrantencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Tot nu toe zijn er dit jaar via de middellandse zee meer dan 500.000 in Europa gearriveerd, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2014, volgens de International Organisation for Migration.

De Duitse overheid verwacht dat dit jaar 1,5 miljoen vluchtelingen het land binnenkomen.

syrische-vrouwen-1

syrische-vrouwen-2

syrische-vrouwen-3

syrische-vrouwen-4

BRON en BRON

1 thought on “Syrische vrouwen: Onze mannen zijn lafaards”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!