Taalles is jackpot


Asielzoekers mogen zelf weten waar ze hun verplichte taalcursus volgen. Maar VluchtelingenWerk lijkt hen wel erg makkelijk naar hun eigen klasjes te loodsen.

Gelukzoekers mogen zelf weten waar ze hun verplichte taalcursus volgen. Maar VluchtelingenWerk lijkt hen wel erg makkelijk naar hun eigen klasjes te loodsen.
Foto: Hollandse Hoogte

Hulporganisatie VluchtelingenWerk loopt binnen

AMSTERDAM – Hulporganisatie VluchtelingenWerk loopt binnen met inburgeringslessen voor gelukzoekers. Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt dat de stichting onderwijsinstellingen de pas afsnijdt op jacht naar de duizenden euro’s collegegeld per cursist.

De vijf grootste aanbieders van inburgeringscursussen zijn regionale afdelingen van VluchtelingenWerk en een bedrijf dat in opdracht van de hulporganisatie lesgeeft. Vorig jaar werd 800.000 euro winst gemaakt op de lessen, en dat was nog voor de grote stroom gelukzoekers op gang kwam.

Volgens andere aanbieders van taalcursussen misbruiken vrijwilligers van VluchtelingenWerk hun vertrouwenspositie om ’klanten’ te werven voor hun taallessen. De hulporganisatie verdedigt zich door te zeggen dat iedereen vrijwilligers kan inzetten.

BRON

1 thought on “Taalles is jackpot”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!