Tegenstanders Zwarte Piet kondigen nieuwe actie aan

Actievoerders hebben aangekondigd tegen Zwarte Piet te willen protesteren bij ‘De Club van Sinterklaas’, een groot Sinterklaasfeest op zondag 27 november in Ahoy in Rotterdam. De actievoerders zeggen vreedzaam te willen protesteren.
De organisatie is door de politie op de hoogte gesteld dat tegenstanders van Zwarte Piet actie willen voeren in Rotterdam, zegt woordvoerder Maxime Bezembinder. ,,Verder weten we nog niets.” Een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb vertelt dat de komende dagen met de organisatie wordt gesproken over de actie.

Afgelopen zaterdag werden in Rotterdam bijna tweehonderd demonstranten opgepakt door de politie. Zij wilden in plaats van bij de nationale intocht in Maassluis demonstreren bij de intocht van Sinterklaas in Rotterdam. Omdat de burgemeester voor die dag een demonstratieverbod had ingesteld, werden ze opgepakt. Later op de avond werden ze – op één na – weer vrijgelaten. Amnesty Intenational heeft de arrestatie van de demonstranten afgekeurd. De mensenrechtenorganisatie vindt dat de politie onderzoek moet doen naar het geweld dat is gebruikt.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!