De terreur van de klager is onverbiddelijk op Facebook

Wij kregen een mooi stuk binnen van een vriendelijke collega. Namelijk de loyalist

Loyalist dankjewel voor het warme gevoel en voor de oproep naar andere pagina’s om ons te steunen!

De terreur van de klager is onverbiddelijk op Facebook. Deze social media magnaat geeft ruim baan aan de domste meest geborneerde groep die de Facebook community rijk is, de klager. De klager doet niets, niets constructiefs, stelt niets aan de kaak en voert geen debat. De klager weet het allemaal daarom, is zijn realiteit is zo onbuigzaam als zijn mening en het enige wat hij doet is anderen bombarderen met ‘one-liners’. “Wat een onzin”, is de mildste variant van een manier waarop een klager laat zien dat hij een andere mening is toebedeeld.

De Facebook regelgeving geeft de klager de mogelijkheid om met een bepaald volume van klagers Facebook pagina’s plat te leggen. In theorie betekent dit dat klagers je kunnen blokkeren op basis van de foto van een spelende puppy. Als die foto genoeg afkeur krijgt dan telt de last, die de klager richting Facebook uit, voor Facebook zwaar genoeg om zo’n pagina uit de lucht te halen.

De klager kan dus effectief inbreuk maken op de vrijheid van meningsuiting en, ongeacht de inhoud is het alleen de massa van de klager die voor Facebook telt. Bij genoeg blokkades houdt een pagina op met bestaan. Zo’n pagina wordt door Facebook verwijdert, geschrapt en uitgeveegd. Al het werk en de energie die men in zo’n pagina steekt wordt zonder proces of wederhoor gewoon vernietigd. Nu is de Facebook community een belangrijk distributienetwerk voor meningen die zagen aan de poten van de MainStream. Het zijn de perspectieven die niet op tv komen en, de meesten van ons kijken nog zoveel tv dat de tv de realiteit dicteert.
Dat betekent niet dat er geen grenzen zijn maar, die grenzen die lijken te worden bewaakt door een groep die als een soort internetgestapo pagina’s platlegt. Dit is een directe aanval op de vrijheid van meningsuiting en, dat is één van de laatste vrijheden die je nu nog hebt. Je mag nog binnen de richtlijnen van de wet alles en iedereen je eigen revue laten passeren maar, het duurt niet lang meer en dan is ook daar een einde aan gekomen.

01141

We leven in een tijd waarin de algemeen geaccepteerde informatiestroom steeds meer gelijkenis vertoont met die binnen de Sovjetunie ten tijde van de koude oorlog. De kaders binnen de algemeen gepropageerde stroom worden steeds nauwer maar, laten nog steeds ruimte voor een tegenstellingen. Die tegenstellingen worden breed uitgemeten maar, zijn inhoudelijk klein en laten een enorm gebied onbelicht achter. Belicht je zaken aan de achterkant van het gepresenteerde nieuws wel, dan komen vaak eerst woorden als “Respectloos” om de hoek zetten.
De confrontatie met een andere realiteit is soms hard en, dat levert een cognitieve dissonantie op. Mensen reageren in een paniek, zonder argumenten dat iets een ‘schande’ is en met dat woord sporen zij ook anderen aan tot klagen. Daar waar ze iets hadden kunnen leren dat hen vrijheid zou kunnen verschaffen, maken zij liever het medium dat hen zo in verwarring bracht kapot. De publieke angst voor een andere realiteit heeft de macht gekregen om de brengers van informatie de mond te snoeren. De frequentie van dit gedrag neemt toe en kent steeds meer deelnemers. De meest ongeïnformeerde mensen kunnen nu informatie stoppen, terwijl ze zaken die ze niet willen zien met meer gemak kunnen negeren.

Dat brengt Facebookpagina’s in een lastige positie. Je hoeft het niet eens te zijn met mekaars standpunten om alleen deze vorm van informatie onthouding te willen bestrijden. Of je nou links, rechts, groen of geel bent, laat iedereen vrij meningen verkondigen die zij als waarheid betrachten. Ben je het er niet mee eens, dan ga je met elkaar in discussie. Voel je die behoefte niet, dan ga je stilletjes, zonder klagen, aan zo’n pagina voorbij.
Er is een extreem linkse groepering die het op de pagina “Liefde voor Holland” heeft gemunt. Deze groepering heeft uiteindelijk de pagina met klagen en doen verdwijnen. Liefde voor Holland had een community van ruim 40.000 mensen en moet nu opnieuw opstarten met op dit moment 450. Ongeacht de insteek van LvH, zouden we massaal deze pagina moeten steunen omdat we dit soort terreur nooit mogen toestaan. Iedere beheerder van een pagina zou hierover iets op zijn pagina kunnen zetten om de strijd aan te gaan met dit soort maffia praktijken. Laten we ondanks al onze verschillen het over één ding eens zijn, voor de ’vrijheid van meningsuiting’ moeten we de handen in één slaan want, ongeacht wat we te vertellen hebben, we willen dat iedereen dat recht behoudt.

Dus pagina beheerders in Nederland, we hebben allemaal iets gemeen, ongeacht de stellingen die wij op onze pagina’s plaatsen. Willen we dat behouden en die afbraak bestrijden, dan plaatsen we een oproep aan onze lezers om LvH weer bereik te geven. Geef LvH even de aandacht en doe dat ook in de toekomst, als er nog meer pagina’s omvallen door deze nieuwe vorm van tirannie. Laat het vrije woord de ruimte en laten we het vrije woord blijven bewaken door terug te vechten.

p.s. Er zijn twee pagina’s Liefde voor Holland. De ene pagina is van de mensen die de originele LvH kapot hebben gemaakt. Dit is de link van de nieuwe pagina van Liefde voor Holland. Facebook Liefde voor Holland 2.0

Hieronder vind je alles wat nep is, of wat tegen Liefde voor Holland is.

NEP LIEFDE VOOR HOLLAND

HAATPAGINA TEGEN LIEFDE VOOR HOLLAND

NEP PAGINA OM ONZE VOLGERS TE ZIEKEN EN UIT TE SCHELDEN

HAAT PAGINA TEGEN LIEFDE VOOR HOLLAND

HAAT PAGINA TEGEN LIEFDE VOOR HOLLAND

HAAT PAGINA TEGEN LIEFDE VOOR HOLLAND

BESLOTEN HAATGROEP TEGEN LIEFDE VOOR HOLLAND

BESLOTEN HAAT GROEP TEGEN LIEFDE VOOR HOLLAND

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!